Партии предлагат овластяване на гражданите, промяна и алтернатива на статуквото

Гласуване на балотажа на президентски избори 2016, урна, бюлетина, бюлетини

© Георги Кожухаров

Гласуване на балотажа на президентски избори 2016, урна, бюлетина, бюлетини

Няколко партии откриха днес предизборните си кампании като отново представиха акцентите от програмите, с които тръгват на избори.


Атанас Славов, преподавател в СУ "Климент Охридски" и водач на листата на коалиция "Движение Да България" в Стара Загора, обяви мерките в различни сфери, които ще позволят държавата да бъде върната на гражданите.


Коалицията предвижда гражданите също да могат да предлагат законопроекти, премахване на политическото влияние в основния кадрови орган на съдебната власт - Висшия съдебен съвет, проверки за почтеност и интегритет на всички органи за управление в държавата, разрушаване на модела "Пеевски-Цацаров-Борисов", наложен през последните години.

Партии предлагат овластяване на гражданите, промяна и алтернатива на статуквото

© Георги Кожухаров


Велизар Шаламанов, водач на листите в Бургас и Пловдив-област, съобщи, че на 2 март (четвъртък) ще бъдат представени основните акценти, свързани с втората вълна на интеграция на България в НАТО и ЕС.




"Нова република" откри предизборната си кампания в Пловдив. Водачът на листа тук Трайчо Трайков обяви, че партията му е смелата дясна алтернатива, а днес наистина трябва смелост.


"Вижте какво се задава. БСП се е озъбила за властта – вижте им водачите на листи. Ченгета и антиевропейци! Вижте на ГЕРБ листите – агент Николай – Георги Марков, който като конституционен съдия спря закона за отваряне на досиетата. Вижте на бившите реформатори листите – вътре са хората на Бареков, Пеевски и Бриго Аспарухов", призова той. "Нова република" е алтернатива на всички тези крадци и мошеници", обяви той.


Председателят на партията Радан Кънев отново предупреди за подготвяното общо управление между БСП и ГЕРБ

Партии предлагат овластяване на гражданите, промяна и алтернатива на статуквото

© Нова република


"Годежът вече мина, готви се сватбата. Кумува един пловдивски свинар. Думите може да са смешни, ама изобщо не е смешно. Отвратително е. И много други с претенция, че са десни, са готови да се покатерят на трапезата на всяка цена – признаха си го и Марешки, и Москов. Как тогава хората няма да мразят властта?!", попита Кънев, който води листите на партията в 25 район в София и във Варна.
Партии предлагат овластяване на гражданите, промяна и алтернатива на статуквото

© Георги Кожухаров


Лидерът на БСП Корнелия Нинова откри предизборната кампания на "БСП за България" в София днес, представи водачите на листи и обяви, че БСП е промяната. Тя каза, че имало опити в червените листи да попаднат хора от други партии, каквито задкулисни трансфери се наблюдавали в листите на други формации, но това не се случило.
Нинова обяви, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лъжел, че БСП ще манипулира изборите, защото вече се бил предал. "Мен ме било страх да се изправя срещу Делян Пеевски в Благоевград. Кой го казва? Човекът, който го е страх да иде на дебат с мен", заяви Нинова. Тя допълни, че пак се задава въпросът "Кой?".


"Кой го задава този въпрос? Той!", каза Нинова. Тя обвини Борисов, че бил най-големият "послушко" на Брюксел, тъй като евродепутатите му подкрепили СЕТА.


Обвиняват ни, че сме тъмни балкански субекти, които ще извадят България от европейския й път. Кои ни обвиняват- тези, които съсипаха идеята за общ европейски дом обвиняват нас, партията, която осигури членството на България в ЕС. Правят го, защото имаме смелостта и характера да кажем на г-н Лопес и г-н
Юнкер - вие не сте ни началници. Вие не можете да определяте съдбата на България и ще ви накараме да повярвате, че българският народ е равноправен на всички европейски народи, обяви още Нинова.


Всичко, което трябва да знаете за: