"Арсенал" с лекота допълни финалната осмица на ФА Къп

"Топчиите" нямаха проблеми срещу аматьорския тим

© Associated Press

"Топчиите" нямаха проблеми срещу аматьорския тим

Арсенал" не срещна особени трудности срещу аматьорския "Сътън" и зае последното място в четвъртфиналите на турнира за ФА Къп.


"Топчиите" се наложиха с 2:0 като гост, а головете за успеха вкараха Лукас Перес и Тий Уолкът в двете полувремена. Двубоят бе първи за лондончани от срамната загуба с 1:5 от "Байерн" (Мюнхен) в Шампионската лига.


В следващата фаза играчите на Арсен Венгер отново ще имат лесна задача, след като жребият им отреди да се изправят срещу друг тим извън професионалните лиги - "Линкълн", при това като домакин.




Мениджърът на лондончани направи седем промени в състава си, спрямо титулярите от мача в Мюнхен. Първите 20 минути на срещата бяха сравнително равностойни, но в 27-ата минута гостите очаквано поведоха. Лукас Перес догони топка до тъчлинията и от малък ъгъл центрира прострелно към вратарското поле, където Тио Уолкът опита да отиграе с пета, но не успя. Това обаче заблуди стража на домакините и той позволи на топката да влезе директно в мержата му.


"Арсенал" с лекота допълни финалната осмица на ФА Къп

© Associated Press


Малко по-късно именно Уолкът пробва шут от границата на пеналта, ала топката премина на сантиметри от целта. В 42-ата минута Алекс Айоби пропусна отлична възможност от десетина метра, след като играчите на "Арсенал" не успяха да се възползват от численото си предимство в съперниковата половина. Точно преди почивката пък вратарят Давид Оспина сгреши и даде шанс на домакините да изравнят, но Адам Мей не се възползва.


Десет минути след началото на втората част "артилеристите" вкара и втория си гол, кйто ги успокои напълно. Тио Уолкът се разписа за стотен път с фланелката на "Арсенал" и на практика реши мача.



След това домакините се мобилизираха и стигнаха до няколко опасности, като в 66-ата минута дори нацелиха гредата. Играчите на Арсен Венгер пък намалиха оборотите и до края просто доиграваха сблъсъка.

Ключови думи към статията: