Откриват бежански център от палатков тип в Хасковско

Търсят терен, площадката ще се ползва само в краен случай
Обновена: 20 фев 2017 21:55 | 20 фев 2017 21:54, Веселина Йорданова
63
Откриват бежански център от палатков тип в Хасковско
Снимка: БТА, архив

Бежански център от палатков тип предстои да бъде открит на територията на област Хасково. Това съобщи новоназначеният областен управител Минко Ангелов, цитиран от пресслужбата на държавната администрация.

Става дума за резервна площадка, която е необходимо да бъде на разположение, но ще се използва само в краен случай, уточни пресслужбата.

Търси се подходящ терен, който да е извън населено място и в близост до границата ни с Турция. Параметрите са по одобрен още от времето на миналия кабинет и ръководство на МВР проект.

По него Европейската комисия ще отпусне 12 милиона лева за два палаткови центъра в областите Ямбол и Хасково, като общият капацитет на двете площадки ще е 3000 души, се посочва в прессъобщението. В него се отбелязва още, че в момента миграционният натиск към България е минимален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли най после в тази държава да се появи някой който да каже на брюкселските хрантутници ,че не им искаме парите за лагери , а ако толкова обичат и милеят за ,,бежанците '' направо да си ги транспортират в Германия ,Брюксел и т.н Избере ли българският народ отново продажниците от ГЕРБ и БСП НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ !
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Льотчикът сътвори това правителство.*** нищо не знае.Вервам и.
40
0
 
13
 
! Отговори
Edna преди 7 години
До Анонимен 49Като не им стиска, значи не стават за политици! Мъже трябват на Отечеството, не страхливи баби и продажници! Един не се намери между тях да инициира референдум, да видим тоз народ иска ли тези "бежанци", дето не се знае от къде и от какво бягат.
39
0
 
15
 
! Отговори
нац предателство преди 7 години
От дек на дек? Защо България трябва да приютява нелегални съмнителни типове, които даже не знаем от коя държава идват и защо?
38
0
 
8
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Ясно ,ще се откраднат едни 12 милиона.Хем няма мигранти ,хем строят стената , хем ще купуват палатки на цената на ново строителство.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма защо да ги нападате политиците ни. Всички от дясно и ляво са кукли на конци. Новия световен ред заповядва, те изпълняват. Тази земя е планирано да се засели с мигранти от близкия изток от господарите на този свят.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toзи областен е от новоназначените. ЗАТОВА ЛИ ТЕ ИЗБРАХА БЕ РАДЕВ?
35
0
 
24
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
ЯВНО ВСИЧКО Е БИЛО ПРЕДВАРИТЕЛНО УГОВОРЕНО ЗА ТОЗИ ЛАГЕР. ИЗЧАКАХА ДА МИНЕ ГОЛЯМАТА ЗИМА И СЕ ПОЧНА. И ТОВА ЗА ЖАЛОСТ И СИГУРНО САМО НАЧАЛОТО. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! АМА НЕ Е ЛОШО И НИЕ ДА НАПРАВИМ НЕЩО!
34
0
 
17
 
! Отговори
да преди 7 години
Kакъв миграционен поток? Който няма документи и не е с лична покана от българин да влиза в трудов лагер или да бъде застрелян на границата!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А РЕФЕРЕНДУМ ,дали искаме да сме мюсюлманска държава ? стиска ли му на някой да го предложи ?
32
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората са си виновни, виждат че се пълним с пришълци и чакаме правителството да ги спре.Те няма да ги спрат, защото техните деца са защитени с охрана, единствено хората трябва да излязат на протести и бунтове . Ако сега не го направим, утре ще е късно.
31
1
 
31
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Прочетете в съседната статия, какви ще дойдат да се настанят тук. Бойци от 14 годишни, с по 200 изнасилени жени и по 500 убити, според признанията на самите тях. Благодарим ти, Кристалина, Бойко! Утре с кеф ще ида да гласувам за Герб! Според 208 постановление, тия ще ги разселват по села и градове, държавата ще плащасъс 160-те милиона от Меркел. По нашия крайвече в няколко селаса описвали къде има празни къщи.Честито, да живее Герб! Мачкай Бойко! Нали така казвахте?
30
0
 
17
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Имаме и повече имами и джамии от църкви и свещеници!
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези в крайния квартал в шведската столица Стокхолм, който направиха погром вчера са второ поколение, родено в Швеция. Именно те са направили поразиите. Така че ако ни принудят да ги оставим тук, а това и ще стане, техните деца ще ни режат главите.
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще ги траем тея *** ?Вече 27 години едни и същи че и заплатите си увеличават наглеците само с бой и камъни може да ги изгоним толкова са свикнали да крадат че няма друг начин
27
1
 
20
 
! Отговори
vil преди 7 години
нека краденето да започне
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма такъв заспал народ
25
0
 
35
 
! Отговори
скоро преди 7 години
За 12 млн ли продадохте България? НАРОДЕН СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ!
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си откриват каквито искат центрове, но нито един "бежанец" няма място в България. По този въпрос сме наясно с всеки един новоназначен управник. И това е ултиматум.
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скоро децата на България няма да се казват дори касандра и лоренцо. вече ще бъдат хасан абдел махмуд ибн коран.