Красимир Анев: Доволен съм, но можех и да спечеля медал от световното

Анев се представи великолепно на шампионата

© LAP.bg

Анев се представи великолепно на шампионата

Красимир Анев сподели при прибирането си в България, че е доволен от представянето си на световното първенство по биатлон, но все пак съжалява, че не е успял да спечели медал.


Българинът изпусна медал в спринта и завърши шести, а на следващия ден се нареди седми в преследването на 12.5 км. В индивидуалния старт на 20 км той завърши 16-и, на 15 км се нареди 12-и и записа най-доброто национално класиране в тази дисциплина.


"Хем съм доволен, хем докоснах медала, нямаше да е лошо да спечеля такъв, защото имах шанс, бях подготвен. Нищо, следващия път. Състезанието беше с много голяма конкуренция, което е нормално за едно световно първенство, напред са само велики сили, трудно е да се бориш с държави с такова финансиране", каза биатлонистът.




Той коментира и факта, че е изпреварил легендата Оле Ейнар Бьорндален: "Уникално е да победиш такъв човек, той ми беше идол, все още ми е, легенда в биатлона. Надявам се да има още такива мигове."


Неговият съотборник Владимир Илиев сподели, че е бил уморен, но също е доволен от резултатите си.


"Мога да кажа, че се получи добро световно с оглед на това как се чувствах. Бях малко изморен, то се виждаше и в резултатите ми. Но след като във всеки старт бях в първите 20, може да се каже, че това беше едно добро световно. Във всеки един момент можеше да се качиш на почетната стълбичка. Не се получи и трябва да анализирам нещата, но не бях в топформа на самото световно първенство. Получи се на европейското, кадето спечелих титла", каза Илиев.

Ключови думи към статията: