"Локомотив" (Пловдив) измъкна драматична победа от "Верея"

Двата тима изиграха вял мач, но гостите все пак повече заслужаваха успеха

© LAP.bg

Двата тима изиграха вял мач, но гостите все пак повече заслужаваха успеха

Локомотив" (Пловдив) победи драматично с 1:0 като гост "Верея" в последния мач от първия пролетен кръг на Първа лига.


Успехът на "смърфовете" дойде след гол в заключителните секунди на двубоя и бе дело на резервата Парвизджон Умарбаев донесе победата с късен гол.


С победата черно-белите се изкачиха на четвърта позиция в класирането с 33 точки, изпреварвайки "Черно море". "Верея" от своя страна остава с 23 точки на девето място.




Срещата на "Трейс Арена" в Стара Загора премина предимно в единоборства и чистите положения за гол бяха малко. Все пак гостите бяха по-активният тим през по-голямата част от срещата и повече заслужаваха трите точки.


Домакините можеха да открият резултата в 28-ата минута, когато при едно центриране от корнер Владимир Зафиров стреля с глава, но от голлинията Иван Горанов изби. В 40-ата минута гостите удариха греда. След многоходова атака топката стигна до Дани Кики, който стреля. Иван Караджов обаче успя да пипне топката с пръсти, за да я отклони в страничния стълб.


В 62-ата минута гол за домакините бе отменен. Педро Еуженио центрира към Елиаш да Силва, който прати топката в мрежата, но страничният съдия правилно вдигна флага за засада.


В заключителните секунди ветеранът Мартин Камбуров центрира отлично от лявото крило към Умарбаев и таджикистанецът вкара с глава.