Русия и САЩ планират съвместна мисия до Венера

Тя ще се състои от орбитиращ и спускаем апарат
21 яну 2017 13:14, Елка Василева
32
Русия и САЩ планират съвместна мисия до Венера
Снимка: архив, Reuters

Роскосмос и НАСА работят заедно по мисия до Венера, която да разкрие загадките на планетата и да търси там живот, съобщи в. "Дейли мейл".

Мисията "Венера-Д" ще се състои от орбитиращ и спускаем апарат. Орбитиращият апарат трябва да работи поне три години, а спускаемият - едва няколко часа.

Международен екип от учени, който определя основните задачи на мисията, трябва да предаде доклада си до края на месеца. Проектът се разработва повече от 10 години.

Съветският съюз изстреля няколко сонди към Венера от началото на 60-те години на миналия век до средата на 80-те години. НАСА се включи в проекта преди три години, по покана на Русия.

Венера е малко по-малка от Земята, но има подобна маса. Тя е втората най-близка планета до Слънцето, като орбитата й е на 108 милиона км от него. Една пълна обиколка около Слънцето Венера прави за 225 дена. Един ден на Венера е колкото 243 земни дни.

Плътната токсична атмосфера на Венера се състои предимно от въглероден двуокис и азот, с облаци от сярна киселина. Смята се, че тази атмосфера е допринесла за парниковия ефект, който прави планетата толкова негостоприемна. Температурите там достигат почти 480 градуса Целзий. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментарите както винаги под всякаква критика и от все от хора които си нямат и идея за какво става дума и как стоят нещата реално в научния свят. Смешни сте.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наса може да помогне, само ако г-н Тръмп изгони от там всякакви цветнокожи, пакита,индуси и прочие ***.Иначе си остава втора цигулка, със молби и плащане към руската космонавтика, та нейсе руснаците се смилят и изведат некой американец в орбита .
13
8
 
3
 
! Отговори
Разликите преди 7 години
Американците никога не са били роби, свикнали са на свобода, законност и ред.Руснаците винаги са били роби. Свикнали са на бой, глад, пияннство, измами помежду си, лагери в Сибир, вечна мизерия.Такива не могат да са приятели
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Материалът си е съвсем точен. Напишете в Гугъл Venera-D и ще ви се изясни. Коментарите за космическата индустрия на Русия са много странни. Русия има дълги традиции в космическите мисии и макар че пострадаха от изтичането на мозъци през 90те, сега се опитват да си стъпят на краката. Докато SpaceX не започне да качва и сваля астронавти, Русия си остават основна сила в тази област.
11
11
 
5
 
! Отговори
Лъжат преди 7 години
Поредна руска лъжа, и за тежест споменават западно издание, но я проверете дали има такъв материал изобщо - няма го никъде.Руснаците лъжат както винаги.И русия няма с какво да е полезна в такъв опит - няма нито пари, нито технологии.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че е НАСА, та да напряват нещо.
9
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Жибор": Това пък за Дейли Мейл откъде го измисли?
8
10
 
4
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Фабриката за червени лъжи работи и в Англия- Дейли мейл сигурно е купен с крадени по времето на Виденов пари. Над 150 милиарда спестени от народа ни средства се изпариха тогава в посока към Русия и Сибир,а някои- за купуване на такива вестници и за купуване на флоридски "вилички" за техните собственици.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Една пълна обиколка около Слънцето Венера прави за 225 дена." Добре, значи, това е ЕДНА ГОДИНА на Венера, равна на 225 дни, няма нищо чудно.Само, че нека "авторката" да обясни как ЕДИН ДЕН на Венера, е равен на 243 земни дни, те. по-дълъг от една година? Нещо цифрите ...
6
6
 
3
 
! Отговори
Оху преди 7 години
Най-добре Обама и Путин да летят заедно дотам,пък за обратно ще помислим.
5
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Снимката обаче е на Сатурн
4
12
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Всъщност науката и космоса са една от областите в които работят заедно по простата причина, че там лъжите са толкова големи, че не смеят да се издадат.. Какви Венери, какви 5 лв., ето я въпросната светлина титулована като планета Венера: https://s30.postimg.org/ofzvn9js1/Screenshot_2017_01_21_13_52_53.png ама балъците нека вярват на анимациите, които им показват, а не на очите си...
3
0
 
30
 
! Отговори
Баш Разбирач преди 7 години
То хубаво , че говорите за Венера, ама планетата на снимката е Сатурн. Е разликата не е голяма ако статията е написана от астролог за който дори слънцето е планета
2
1
 
31
 
! Отговори
Сър Стенли Ройс преди 7 години
Науката и космосът явно са едни от малкото области, в които САЩ и Русия работят ръка за ръка, загърбват всички политически простотии и гледат заедно в бъдещето. Дано това винаги да остане така!
1
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи руснаците ще ги учат как се стига до Венера. А уж американски станции летели като бакшиши из Вселената.