Борисов: Санирането е най-контролираното строителство, защото по цял ден гледаш майсторите

Борисов: Санирането е най-контролираното строителство, защото по цял ден гледаш майсторите

© Фейсбук на Бойко Борисов

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов публикува в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" видео от срещата си с жители на Айтос, които живеят в сгради, обновявани чрез Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.


"Живо-здраво", поздравява премиерът и разпитва хората какво не им харесвало санирането, а те отричат да не им харесва. "Е как, вие в парламента не слушате ли какво става? Не гледате ли телевизия? Ся разбрах, че тука по Айтос идват да говорят, че от 2018 година щели да вземат по хиляда лева данък. Такива лъжци, такива манипулатори... просто... Как си представяте на един блок да е 1000 лв. данъка, на другия - без. И цените за парното падат. Топличко", казва Борисов пред събралите се.


"Мене пък точно за тия пари не ми се свиди, защото отиват директно при хората. Нито те знам от коя партия си, нито кой си. Ама живееш тука? И ти е направено", обръща се Борисов към възрастен мъж.




"Аз това им казвам на Корнелия и другите: най-контролираното строителство е това. Щото си тука по цял ден и ги гледаш майсторите. И казват, че е изпипано. Има разлика", обяснява Борисов, а хората потвърждават, че има разлика в температурите. "Аз ся напролет, като съм по-свободен, ще санирам у Банкя къщата. И викам ся да дойде Корнелия да ми я санира, найш колко ше е хубаво. Ама не искат... не щат", споделя премиерът в оставка.


След двучасов спор в сряда Народното събрание одобри увеличаване на бюджета за саниране с 1 млрд. лева и така стойността на програмата става 2 млрд. лева.


Борисов се информира от хората, че три блока в района вече са санирани.


"Санираният блок, с чиито собственици днес разговаряхме заедно с министър Ивелина Василева и кмета на Айтос Васил Едрев, остава за хората. Лъгали са ги, че с 1000 лв. ще им дигнат данъка, ще им взимат пари, ще ги тормозят. Това са не само лъжи, това са провокации, а според мен и престъпление. Средствата за саниране не са ми свидни, защото отиват директно при хората. Учудвам се на дебатите в парламента по темата и на противниците на програмата. В Айтос предстои обновяването на още 40 сгради", написа във "Фейсбук" премиерът в оставка.


Бойко Борисов е в Айтос заедно с министъра на околната среда в оставка Ивелина Василева, където беше подписан договор за изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води. Стойността на инвестицията е близо 19 млн. лв. "С изпълнението на проекта освен достъпа до по-добра услуга за местните жители ще се оптимизира и екплоатацията на цялостната ВиК система", пише премиерът във "Фейсбук".

Ключови думи към статията: