Tesla няма спирка, готов е състезателен модел

Tesla Model S ускорява до 100 км/ч за едва 2 секунди
17 яну 2017 12:37, Красимир Ангелов
52
Tesla няма спирка, готов е състезателен модел
Снимка: AutoMedia.bg

Състезателната версия на Tesla Model S ще ускорява от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 2 секунди, обяви компанията EGT Engineering, която представи на моторспорт изложението в Бирмингам новия пистов GT шампионат за електрически автомобили.

Бегачката е базирана на Model S P100D и има мощност 593 конски сили, максималният й въртящ момент е 995 Nm, а максималната скорост – 250 км/ч. Първоначално организаторите на Electric GT (EGT) шампионата бяха избрали пилотите да карат модела Р85+, но след това са се спрели на P100D заради по-голямата му мощност.

Състезателните автомобили са запазили оригиналното си задвижване, т.е подобрените им динамични и скоростни качества идват единствено от олекотяването им. Естествено, колите са със състезателно окачване, а допълнителни доработки са се наложили на управлението и охлаждането на спирачките.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Tesla Model S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
1
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Друг недостатък на шлектромобилите е,че в студено време батериите се разреждат от студа.
48
2
 
1
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До #45 Алекс. Проблемът на електромобилите не е само пробега,а и увеличаващия се трафик. Ако попаднеш в сериозен трафик батериите ще свършат бързо и няма да стигнеш до където си решил да отидеш.
47
1
 
0
 
! Отговори
Петър Дойнов преди 7 години
Голяма работа, ще знаете! Аматьорите още преди 10 години си правеха електрически драгстъри на базата на класически американски "мъсълкар" с оловно-кисели батерии, ускоряващи от 0 до 10 км/ч за скромните секунда и половина. Без олекотяване, само с махане на ДВГ и слагане електродвигател (предполагам свързан с камбаната на скоростната кутия) и акумулатори.
46
2
 
0
 
! Отговори
Piston преди 7 години
Тук постоянно има въпроси "какво ще стане като се изтощи батерията".Много е просто - в колата ще има малък едно или двуцилиндров двигател, да речем 500-800 кубика и си готов. Не е там работата.Има още много хляб в ДВГ-тата. Това масла, спирачна течност, антифриз, гориво - това лапане ще изчезне при елетричката. Явно още сме далече от масовизация с елекромобили.
45
5
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
...ще си купя тесла ,но 5 годишна. Голяма работа ,че батерията ще се е скапала. Ще си я държа постоянно вкл с кабела към ел мрежата и ще въртя около блока. Да ме видят ,че съм новатор. Пък ку угасни звъня на автоасистанса, един тарикат каза че е вечно безплатен
44
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Всяко начало е трудно, аз също няма да си купя тесла известно време, защото ще трябва да мисля зареждането на по-дълги разстояния. Но според закона на търсене и пледлагане това ще се разреши по-лесно и от еквивалентния проблем с бензиностанциите едно време. Все пак тока не го караш в цистерни до обектите. според мен ако са наистина 3 към 1 по икономични от горивните автомобили електромобилите ще се наложат независимо от мемберберитата по света.
43
7
 
1
 
! Отговори
ponti преди 7 години
теслАта може да е много бърза, ама до морето трябва да зареждаш батериите 2-3 пъти... да не говорим ако искаш да отидеш до ... Италия примерно. на електричките най-големия проблем е автономността, както и стойността на батериите. е тези две неща да решат и може да си купя.
42
2
 
11
 
! Отговори
Денис преди 7 години
флагмана на Тесла ускорява по бързо от новото Ферари ,и струва наполвина.
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сръбския гений Никола Тесла конструира автомобил задвижван с електроенергия още преди около 100 години. Няколко дни го кара без капчица петрол, а слугите на статуквото го гледат позеленели и запенени от злоба и се чудят как да го компрометират.В крайна сметка успяват да го омаскарят и заклеймят като измамник. В отговор Тесла се примирява с враговете си и отстраняава електрическото устройство добавено към нея, счупва го и приема философски, че времето й още не е дошло.
40
7
 
6
 
! Отговори
Бай Асан преди 7 години
Аз си карам каруцата ,нямам нито данаци нито разходи .Коня си пасе дето му падне а,зимата яде обелки и стар леб от казаните.А вий си карайте гадните скъпи тесли.
39
2
 
3
 
! Отговори
антипрогрес преди 7 години
Каква кръгла земя ве вие нормални ли сте нали ще паднат в космоса Аборигените...
38
12
 
3
 
! Отговори
-20 преди 7 години
До Осло .След 3 год. Като се скапе батерията какво правиш? Вържи отпред едно магаре или кон и дййййй :))))) ! п.п. може и елена да дядо коледа =D
37
1
 
13
 
! Отговори
Осло преди 7 години
До -20Ами в Норвегия си вървят нормално....
36
2
 
7
 
! Отговори
Физик преди 7 години
Ускорението е 13,89 метра за секунда. Или малко повече от 1 G. Нищо особено.
35
12
 
3
 
! Отговори
-20 преди 7 години
Като стане -15 ; -20 С ще ги видим тогава колко ще вървят :)
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди година гледах някво ф1 за електрички. Беше странно интересно. Колите безшумни, гаснат, прегряват, рестартират, палят и пак тръгват. Пестеше се само тока.
33
3
 
9
 
! Отговори
Гларус преди 7 години
До До тарикатаАми то белите хора си сменят колите на 4-5 години или на 50-60 хиляди мили...
32
3
 
1
 
! Отговори
Социопат преди 7 години
Абе верно ,че 30% от хората имат сериозна нужда от психиатър .Доста парцели за болнични заведения трябват....
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Model 3 на Tesla със стартова цена от 35 000 долара е най-сетне тук. "
30
14
 
2
 
! Отговори
Д-р.Радева преди 7 години
Като дойде Тръмп ще им дръпне шалтера и на Тесла