Всички 3 кандидата за олимпиадата през 2024 г. продължават напред

Трите кандидатури бяха одобрени от ръководството на МОК

© Associated Press

Трите кандидатури бяха одобрени от ръководството на МОК

Париж, Будапеща и Лос Анджелис продължават във втората фаза на процедурата по избор на домакин на олимпийските игри през 2024 година.


Очакваното решение бе взето на срещата на Изпълнителния комитет на Международния олимпийски комитет в Лозана, Швейцария.


От МОК заявиха, че за момента няма притеснителни сигнали в кандидатурите на нито един от трите града, които имат време до 3 февруари да представят оставащите необходими документи.




Президентът на комитета Томас Бах заяви, че ръководството обмисля промяна на регламента за кандидатстване и най-вече отпадането на правилото, че всеки кандидат може да отпадне от надпреварата по всяко време на 2-годишния процес.


"Едно от най-важните неща е как да стимулираме повече градове да кандидатстват. Трябва и да засилим диалога с кандидатите и да обсъждаме детайлно процеса. Определено някои неща трябва да се променят", заяви Бах.


Окончателното решение кой ще бъде домакин на игрите ще бъде взето по време на сесията на МОК в перуанската столица Лима през септември следващата година.

Ключови думи към статията: