Ferrari не крие бижутата си, показа две уникални коли

Едната е за клиент от САЩ, а другата – за състезания
3
Ferrari не крие бижутата си, показа две уникални коли
Снимкa: Ferrari

Компанията Ferrari представи два уникални автомобила, първият от които е предназначен за клиент на марката от САЩ, а вторият за участие в състезателните серии Ferrari Chalenge. Информация и снимки за машините се появиха на страницата на производителя във Facebook.

Първата суперкола се казва Ferrari SP275 RW Competizione, като е предназначена за зъболекаря от Флорида – Рик Уормън. Той вече е получил машината, която до голяма степен напомня на класическото купе Ferrari 275 GTB/C на милионера Престън Хен, считано от експертите за един от най-ценните модела на марката. Твърди се, че тази кола може да бъде продадена на търг за 100 млн. долара.

На този етап обаче няма данни за техническите характеристики на автомобила. Според някои данни той е изграден на базата на F12berlinetta или на неговата "напомпана" версия F12tdf. И двата модела са оборудвани с 6,3-литров атмосферен V12, който развива 740 или 780 к.с.

Топ-версията на суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди, а аксималната скорост е 340 км/ч. Стандартното Ferrari F12tdf струва 310 000 евро, като от модела ще бъдат произедени общо 799 бройки. Всички те вече са продадени.

Още снимки и информация за уникалните возила вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Ferrari
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами кога ще видим нещо реално от ЛАДА?Чакаме вече 19 години...