"Байерн" и "Борусия" продължават напред за купата

"Байерн" и "Борусия" продължават напред за купата

© Reuters

Байерн" (Мюнхен) и "Борусия" (Дортмунд) прескочиха втория кръг на турнира за Купата на Германия, след като записаха домакински победи.


Баварците се без особени трудности се наложиха с 3:1 над "Аугсбург", докато жълто-черните отстраниха "Унион" (Берлин) след изпълнение на дузпи, след като двубоят завърши 1:1 в редовното време и продълженията.


Треньорът на шампиона Карло Анчелоти даде почивка на доста от звездите си и заложи в атака на Джулиан Грийн, който нямаше записана дори минута през този сезон. Срещата започна отлично за домакините и Филип Лаам откри още във втората минута. Той се разписа с хубав диагонален удар от наказателното поле, с който завърши хубава атака на тима си.




Три минути преди почивката Джулиан Грийн удвои с дебютния си гол за тима. Томас Мюлер центрира перфектно от дясното крило в наказателното поле и младият нападател насочи с глава топката в далечния ъгъл.


Гостите можеха да се върнат в мача в 49-ата минута, но Мануел Нойер спаси дузпа, изпълнена от Коо Жа-Чеол. Осем минути по-късно и "Байерн" получи правото да изпълни наказателен удар, но той бе пропилян от Мюлер. "Аугсбург" се възползва от това и все пак намали изоставането си Жи Дон-Вон в 68-ата минута.


Гостите обаче нямаха сили за сензация и така и не застрашиха вратата на "Байерн" до края. В добавеното време Дейвид Алаба само оформи крайния резултат с удар в близкия ъгъл на Марвин Хитц.


Срещата между "Борусия" и "Унион" в Дортмунд беше белязана от множство сблъсъци между агитката на гостите и местната полиция. Първо те са хвърлили бомбичка на северния изход на гарата в града, а след това са се опитали да нахлуят без билети на "Сигнал идуна парк".


Униформените са се справили с проблема, но четирима от тях са били ранени. Заради ексцесиите началото на двубоя закъсня с 15 минути, но след това хулиганите от столицата запалиха множество димки, което принуди съдията да прекрати срещата за малко.


"Борусия" поведе минута преди края на първата част, когато Михаел Паренсен си отбеляза автогол, а Стивън Скржибски изравни девет минути преди последния съдийски сигнал за редовното време. В продълженията нови попадения не паднаха и така се стигна до дузпи.


При тях столичани не успяха да вкарат нито едно от първите си три изпълнения, докато Усман Дембеле, Марио Гьотце и Матиас Гинтер бяха точни за домакините, а трите им попадения обезсмислиха оставащите четири удара на двата тима.