"Реал" (Мадрид) се справи отлично с първия тест за Купата на краля

"Реал" (Мадрид) се справи отлично с първия тест за Купата на краля

© Reuters

Реал" (Мадрид) на практика преодоля първото стъпало пред себе си в турнира за Купата на краля. Белите спечелиха със 7:1 гостуването си на "Леонеса" от 1/16-финалите.


Треньорът на мадридчани Зинедин Зидан даде почивка на основните си футболисти срещу третодивизионния състав. Въпреки това "Реал" нямаше никакви проблеми да реши изхода на дуела още след първата среща.


Още в шестата минута Цуйверлон си вкара автогол. След това Алваро Мората и Асенсио и Диас отбелязаха по два, а по веднъж се разписаха Начо и Диас. За домакините точен беше Бенха в 84-ата минута.




Най-забележителен беше голът на Начо за 6:0 в 68-ата минута. Той получи висока топка и с ножичен удар от границата на наказателното поле преодоля вратаря на съперника. "Не искам да мисля дали заслужава наградата "Пушкаш" (за гол на годината в света) или не. Такива голове не се вкарват всеки ден", заяви голмайсторът.


Треньорът Зидан каза, че попадението на Начо е по-красиво от това, което той вкара във финала на Шампионската лига за спечелването на деветата европейска титла на "Реал".


Голът на домакините също беше много красив. В 84-ата минута след центриране от дясно топката прехвърли всички и играч на "Леонеса" я върна към точката за изпълнение на дузпа, от където Бенха с хубав удар я прати във вратата на Касия.


Ключови думи към статията: