"Ювентус" се върна бързо към победите и запазва две точки аванс на върха

С капитанската лента на ръката Джорджо Киелини вкара два от четири гола на "Ювентус"

© Reuters

С капитанската лента на ръката Джорджо Киелини вкара два от четири гола на "Ювентус"

Ювентус" се отърси бързо от загубата срещу "Милан" през уикенда и постигна убедителна домакинска победа с 4:1 срещу "Сампдория" в двубой от десетия кръг на Серия А.


Шампионите събраха 24 точки след осмата си победа в първенството и остават с две точки аванс на върха.


На второ място обаче вече не е "Милан", който вчера загуби тежко от "Дженоа" и остана с 19 точки. "Рома" се възползва от грешната стъпка на "росонерите" и събра 22 точки след обрат от 0:1 до 3:1 като гост на "Сасуоло", а "Наполи" излезе трети с 20 точки след рутинна победа с 2:0 над предпоследния "Емполи" у дома.




"Ювентус" започна много амбицирано мача със заемащия 15-ото място "Сампдория" и взе два гола аванс още преди да са изминали десет минути.


В четвъртата минута Хуан Куадрадо проби по дясното крило и центрира в наказателното поле, а Марио Манджукич се пласира отлично и прати топката с глава в мрежата.


Пет минути по-късно "бианконерите" поведоха с 2:0 след нов гол с глава. Миралем Пянич центрира от корнер, а Джорджо Киелини надскочи с прекия си пазач и отбеляза.


До края на полувремето вратарят Нето направи няколко солидни спасявания, за да запази аванса на "Ювентус. В 57-ата минута обаче "Сампдория" се върна в мача, след като Денис Прает нахлу отляво и подаде към Патрик Шик, който с премерен удар насочи топката в далечния ъгъл.


Голът веднага подейства на домакините, които имаха нужда само от осем минути, за да си върнат преднината от две попадения и да убият интригата в мача. Центриране отляво доведе до разбъркване в наказателното поле, Миралем Пянич стреля от воле, вратарят Кристиан Приджони не се намеси добре и топката се върна в босненеца, който от втория опит не сгреши.


В 89-ата минута Киелни оформи крайния резултат с втория си гол в мача. Той отново се разписа с глава след центриране от свободен удар на Куадрадо.

Ключови думи към статията: