"Юнайтед" излъга "Сити" в дербито на Манчестър за Купата на лигата

Малко след почивката Хуан Мата вкара единственото попадение в срещата

© Reuters

Малко след почивката Хуан Мата вкара единственото попадение в срещата

Манчестър юнайтед" спечели с 1:0 градското дерби с "Манчестър сити" от четвъртия кръг на турнира за Купата на лигата.


Единственото попадение на стадион "Олд трафорд" в двубоя вкара Хуан Мата девет минути след почивката.


По този начин "червените дяволи" се реваншираха на феновете си за тежкото поражение с 0:4 от "Челси" през уикенда, докато "гражданите" продължиха негативната си серия и вече нямат успех в шест поредни мача във всички турнири.




Гостите можеха да открият резултата още във втората минута, когато Хесус Навас центрира перфектно към Келеши Иеанашо, но ударът с глава на младия нападател мина над вратата. След като през първия половин час небесносините контролираха темпото, "Юнайтед" постепенно започна да намира стила си.


В 36-ата минута "червените дяволи" създадоха първото си реално голово положение, след като Люк Шоу проби отляво и пусна топката към Пол Погба. Французинът я продължи към Златан Ибрахимович, който стреля, но шутът му срещна тялото на бранител на "Сити". В 40-ата минута грешка на Дани Блинд позволи на Иеанашо да излезе на добра позиция, но последвалият му изстрел бе париран от Маркос Рохо.


Погба, който изигра поредния си неубедителен мач, имаше възможност да се разпише малко след почивката, сле като бе изведен от Ибрахимович. Французинът стреля и след намесата на Кабайеро топката се удари в гредата, но така и не влезе в мрежата.


Наложеният от "Юнайтед" натиск даде резултат в 54-ата минута, когато Хуан Мата откри резултата. Ибрахимович се справи с Отаменди и проби отляво, след това намери Ерера в наказателното поле. Испанецът бе съборен от Фернандо и имаше съмнения за дузпа, но топката стигна до Мата, който я прати в мрежата.


В средата на втората част Хосеп Гуардиола пусна в игра Рахийм Стърлинг и Серхио Агуеро, но ти не успяха да променят случващото се на терена. Домакините пък се отбраняваха добре и не даваха много възможности на съперника си. В крайна сметка повече попадения не паднаха и така "червените дяволи" се поздравиха с победата.


По-рано "Челси" отпадна от турнира, след като загуби с 1:2 при гостуването си на "Уест хем". "Чуковете" си осигуриха победата с голове на Чейку Куяте в 11-ата и на Едимилсон Ернандес в 48-ата минута. Сините успяха да стигнат само до почетно попадение, което Гари Кейхил вкара в петата минута на добавеното време.