Най-честите митове за кърменето

Мит: Преди да родите трябва да подготвите зърната си за кърмене
26 окт 2016 22:24, Михаела Лазарова
2
Най-честите митове за кърменето
Снимка: Philips Avent

За тези от вас, които се подготвят за кърмене или вече кърмят, е важно да получат адекватна помощ от специалист или да бъдат добре информирани. Често се сблъскваме с невярна информация, която само пречи на естествения процес, какъвто е кърменето.

Едни от най-честите митове, на които не бива да вярвате, са, че е нормално кърменето да боли, че не всички майки имат достатъчно мляко и други. В следващите редове споделяме още няколко мита, които е добре да изключите и да се отдадете спокойно на своето бебе.

Мит: От кърменето гърдите ми ще увиснат

Няма доказателства, че самото кърмене е причина за отпускането на гърдите. Бременността и свързаните с нея хормонални промени, както и натрупването на майчино мляко, всъщност оказват влияние върху състоянието на гръдната тъкан.

Мит: Майчиното мляко става по-малко питателно след първата година

Майчиното мляко продължава да предоставя необходимите количества хранителни вещества и след първата година от кърменето на бебето.

След шестия месец бебето ще се нуждае и от допълнителни хранителни вещества от други източници, но майчиното мляко остава ценен принос към храненето му, тъй като съдържа важни хранителни вещества, предназначени специално за растежа на мозъка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари