Трима афганистанци на съд за каналджийство

Заедно с тях прокуратурата погна и българин, настанявал мигрантите
4
Трима афганистанци на съд за каналджийство
Снимка: Булфото, архив

Трима афганистанци на по 30, 21 и 19 години са били привлечени като обвиняеми за превеждане на нелегални мигранти, съобщиха от Пловдивската апелативна прокуратура.

26-годишен българин пък е обвинен в подпомагането на незаконния престой на мигрантите в страната ни.

На 25 октомври към 10 часа в околностите на граничното свиленградско село Маточина служители на "Гранична полиция" са спрели за проверка пикапа на българския каналджия. В автомобила му пътували 5 деца, 3-ма мъже и 2 жени от Ирак.

Малко преди това групата нелегални е била преведена през браздата от тримата афганистанци. На други каналджии на хора в Турция били платени по 1500 долара на човек за прехвърлянето на иракчаните у нас според показанията на чужденците.

При друг случай Районна прокуратура - Свиленград е обвинила и турски гражданин, който също до село Маточина към 19 часа на 24 октомври е осъществил трафика на 11 сирийци през границата от Турция.

Държавното обвинение разследва и случай с качени без знанието на шофьора в тир от Иран за Франция 8 сирийци. Те били разкрити на ГКПП Капитан Андреево на 25 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
бивш граничар преди 7 години
Вестник Днес бг го считах за доста коректен но и той започна да манипулира със заглавията си .Н а афганистанците прокуратурата предявява обвинение за каналджийство а тези дето ги транспортират като помагачи за незаконен престой.Силно обезпокояващо че вЪПРОСНАТА оГРАДА отдавна е на линията на ДГ извън селото мигранти и каналджии продължават да поддъжат установените от години маршути за движение на мигранти.
2
0
 
0
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Знаете ли кога ще ги осъдят?! Дето се казва - смях в залата!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Не бе теса инженери иначе и в свободното време припечелват по нещичко!