"Литекс" отстрани с дузпи "Локомотив" (София) за купата

Оранжевите показаха по-здрави нерви при изпълнението на дузпите

© LAP.bg

Оранжевите показаха по-здрави нерви при изпълнението на дузпите

Литекс" се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България, след като отстрани "Локомотив" (София) след изпълнение на дузпи в драматичен двубой в Ловеч.


Третодивизионният тим се наложи с 4:2 при ударите от бялата точка, след като в редовното време отборите си размениха по един гол в рамките на няколко минути, а в продълженията нови попадения не паднаха.


"Железничарите" доиграха срещата с човек по-малко, след като в 80-ата минута Денис Пидев получи втори жълт картон.




Първите 30 минути от мача не предложиха голови положения, а първата интересна ситуация пе пред вратата на "железничарите", но техният вратар Александър Любенов се намеси отлично и изби удар на Константин Генков от пряк свободен удар. Въпреки контрола над играта за ловчанлии, това бе единствената сериозна опасност, която те създадоха.


Шест минути след почивката настъпателната игра на оранжевите все пак даде резултат и Искрен Писаров се разписа след меле в наказателното поле на столичани. Те обаче реагираха светкавично и само три минути по-късно гръцкият халф Хадзилиадис центрира от дясното крило и Златко Бонев засече топката в мрежата.


В 80-ата минута "Локомотив" остана с човек по-малко, тъй като Денис Пидев получи втори жълт картон. Минути преди края на редовното време двата отбора имаха претенции за дузпи, но съдията Мартин Стоименов подмина и двете ситуации.


В продълженията червено-черните се прибраха в собствената си половина и успяха да удържат натиска на съперника си, за да доведат мача до дузпи.


Домакините демонстрираха по-здрави нерви и при наказателните удари и само Иван Иванов пропусна. Вратарят на ловчанлии Вълков пък спаси удар на Виячки, а при последното изпълнение на столичани Бузукис уцели гредата.