"Ливърпул" се справи с "Тотнъм" и е на четвъртфинал за Купата на лигата

Даниел Стъридж вкара двата гола за червените

© Reuters

Даниел Стъридж вкара двата гола за червените

Ливърпул" победи с 2:1 "Тотнъм" и достигна четвъртфиналите за Купата на лигата в Англия. Червените постигнаха успеха на "Анфийлд" с головете на Даниел Стъридж.


Лондончани играха силно в последните минути, но стигнаха само до един гол. Отбеляза го Янсен от дузпа в 76-ата минута.


В следващата фаза на надпреварата премина и "Арсенал". Воденият от Арсен Венгер състав се наложи с 2:0 срещу "Рединг" с головете на Алекс Окслейд-Чембърлейн.




"Ливърпул" владееше по-малко топката, но създаде повече положения. Ключова заслуга за резултата имаше вратарят на "шпорите" Михаел Ворм, спасил няколко опасни удара.


Червените поведоха в деветата минута. Тогава Груич се възползва от грешка в защитата на съперника и прати топката към вратата. След рикошет тя промени пътя си, а Стъридж изпревари Ворм и вкара.


Домакините имаха повече атаки, но не успяха да увеличат преднината си до почивката. В началото на втората част Стъридж изпусна добро положение. В 64-ата минута той беше изведен срещу вратаря на "Тотнъм" и вкара за 2:0.


Лондончани успяха да намалят десетина минути по-късно с гола от дузпа на Янсен. В 81-ата Стъридж стреля много технично, Ворм съумя да докосне топката и тя срещна гредата.