"Лудогорец" взе леко "гостуването" си на "Монтана" и е на четвъртфинал

Шампионите победиха с 4:0 миналогодишния финалист "Монтана"

© LAP.bg

Шампионите победиха с 4:0 миналогодишния финалист "Монтана"

Лудогорец" се класира с лекота за четвъртфиналите за Купата на България. Шампионите спечелиха с 4:0 символичното си "гостуване" на "Монтана" в Разград.


Финалистът от миналия сезон беше домакин, но заради невъзможността да използва своя стадион, се съгласи мачът да е на "Лудогорец Арена". "Лудогорец" имаше пълно превъзходство и заслужено спечели.


В деветата минута след ъглов удар се получи кратко разбъркване и Клаудиу Кешеру отблизо вкара за 1:0. Натискът на "Лудогорец" продължи - в 32-ата Натанаел Пимиента получи и с удар от 30-ина метра отбеляза хубав гол.




Пет минути по-късно играчите на "Монтана" поискаха дузпа за нарушение срещу Фернандо Силва, но сигнал не последва.


След почивката темпото спадна, но "Лудогорец" продължи да е по-деен. Жуниор Кишада нямаше късмет, като след удара му топката срещна гредата.


В 79-ата минута Кешеру беше изведен сам срещу вратаря на съперника и вкара втория си гол. В последните секунди Въджил Мисиджан получи от румънския нападател и с лекота направи резултата 4:0.


По-рано "Локомотив" (Пловдив) нямаше проблеми и стигна до 6:0 срещу "Оборище". "Дунав" (Русе) спечели с 2:0 срещу "Септември" като гост.