SEAT Alhambra в историята, сменя го 7-местен SUV

Испанската марка ще изгради цяла гама кросоувъри
25 окт 2016 13:00, Красимир Ангелов
3
SEAT Alhambra в историята, сменя го 7-местен SUV
Снимка: Seat

В най-близко бъдеще новата SUV гама на SEAT ще се разрасне в посока големите кросоувъри със седем места, като това ще стане за сметка на популярния миниван Alhambra. Това заяви главният дизайнер на испанската марка на Volkswagen Алехандро Месонеро през Automotive News.

"Ще произвеждаме голям модел, но ще изглежда по-различно", обясни Месонеро и продължи: "Така, че ще има нов автомобил, но няма да е дизайн на ван. Сигурното е, че SEAT отново ще има модел със седем места, обаче мислим за модел, който ще е по-близък до това, от което се интересува пазарът. В момента всички търсят SUV модели, не можем да пропуснем тази тенденция.”

Последното поколение на Alhambra, който е технически идентичен с VW Sharan, се произвежда от шест години, като през миналата година получи внимателен фейслифт. Почти сигурно е, че моделът, който ще замени Alhambra, ще е базиран на концепта 20V20, дебютирал в Женева през миналата година.

Но 20V20 беше представен във вариант с четири места. Месонеро обаче поясни, че това не е проблем по отношение на производствената версия на SUV модела, който най-вероятно ще излезе на пазара в конфигурация 5+2 места, като тези на третия ред ще са сгъваеми.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Seat Alhambra
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това шкода 'Кодиак' ли ще е , ама с етикет Сеат ?
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видях един Сеат на чието задно стъкло пишеше "I love VAGinas"