Ferrari кръщава модел на Михаел Шумахер

Компанията отбелязва 70 години, откакто произвежда коли
21 окт 2016 21:12, Красимир Ангелов
7
Ferrari кръщава модел на Михаел Шумахер
Снимка: Ferrari

Един от петте специални модела, с които Ferrari ще отбележи 70-я си юбилей, ще носи името на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер. Информацията се появи в няколко италиански медии и в Auto Bild, но още не е официално потвърдена от Скудерията.

Компанията планира 350 специални коли – по 70 от всеки един от петте модела, които са в производство в момента. Засега се знае също така, че един от моделите ще бъде кръстен на холивудския актьор Стивън Маккуин. 

Михаел Шумахер е най-успешният пилот във Формула 1 в историята на Ferrari с пет поредни световни титли между 2000 и 2004, а този период е и най-успешния изобщо в състезателната история на Скудерията.

Както е известно, Михаел пострада тежко при падане на ски в края на 2013 година и все още се възстановява в дома си в Швейцария след няколко черепно-мозъчни операции. От повече от година няма официална информация за състоянието му.

В негова чест ще бъде кръстена специалната версия на 488 GTB, като колата ще получи допълнението „The Schumacher”.

Ferrari влиза сред автомобилните производители през 1947 година, като това се приема за начало на производството на коли – тогава се появява Ferrari 125 – първият автомобил с емблемата на Ferrari. Иначе Енцо Ферари и екипът му сглобяват първите си коли през 1940 година, но тогава те все още не носят същото име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: FerrariМихаел Шумахер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Мариан преди 7 години
Няма никои които да заслужава по-вече от Шумахер колата и моделът да носят неговото име.Не велик а наи великият за всички времена...
6
1
 
8
 
! Отговори
лупи преди 7 години
До Шматко фон ХамбургС тая "грамотност" скоро няма и да видиш Ферари, камо ли да караш!!
5
15
 
3
 
! Отговори
Шматко фон Хамбург преди 7 години
Ферари ще кръсти модел на Шуми ? Е браво само да не се парализира като него ! Ферари е собственост на Фият до ден днешен разликата между Фията и Ферарито е в разликата на цената на частите ! Отделно който е имал такава кола като мен знае че кола която е правена от карбон след година започва да трака страшно . По-лош автомобил от Ферари и цялата гама на Фият незная дали се произвежда някъде ? Френски коли също ненавиждам предпочитам немски , шведцки и английски евентуално .
4
3
 
10
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
До грозноДонякъде си прав.Че заслужава - това е факт. Той им спечели слава, място в историята и много милиярди. Момента е добър съдейки по факта че дали сега или по късно, името му един ден ще носи модел Ферари. По добре сега.
3
2
 
16
 
! Отговори
Едротелников преди 7 години
До АнонименЕ, как ще го кръстят на Шумахер приживе?Като на трибуна Моци, но с разликата, че Моци е жив и некадърен(като перничанина Владо Стоянов), а Шуми може и да е умрял (а да го водят жив, по икономически причини), но ще бъде вечно жив и велик в сърцата на нас, които не го обичахме!
2
3
 
2
 
! Отговори
Грозно преди 7 години
Очаквах в съдържанието на статията да узная за нещо нещо ново, наречено Ферари Микело примерно, но добавянето на Шумахер в името на няколко коли е недостоен маркетинг, опетняващ честа му
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, как ще го кръстят на Шумахер приживе?