Яростен дебат между Клинтън и Тръмп! Кой победи?

Двамата обявиха, че ще приемат волята на американския избирател
27 сеп 2016 08:24,
71
Яростен дебат между Клинтън и Тръмп! Кой победи?
Кадър: YouTube

Кандидатът за президент на САЩ на демократите Хилари Клинтън е победила в първите телевизионни дебати с кандидата на републиканците Доналд Тръмп.

Си Ен Ен разпространи резултати от допитване, направено веднага след приключването на дебатите.

62 на сто от анкетираните са посочили Клинтън за победител, а 27% - Тръмп.

Двамата обявиха, че ще приемат резултата от изборите в САЩ, независимо от това кой от тях ще победи, предаде Асошиейтед прес.

Клинтън се обърна направо към зрителите и заяви: "Не става дума за нас, а за вас".

Тръмп първоначално избегна въпроса, като каза, че ще направи намиращата се според него в "сериозни затруднения" Америка "отново велика", и добави: "Ще мога да го направя. Не вярвам, че Хилари Клинтън ще може."

Претендентите на демократи и републиканци за президентския пост в САЩ излязоха на сцената на нюйоркския университет "Хофстра" за първия пряк телевизионен дебат в надпреварата за висшия държавен пост в Белия дом.

Още преди началото му събитието беше определено от мнозина като историческо по няколко причини.

Първо, защото в преките президентски дебати ще участва за първи път жена. И второ, защото за първи път от началото на предизборната кампания двама от най-непопулярните кандидати за висшия държавен пост - при това в цялата история на страната - се изправят един срещу друг в дуел с неясен резултат.

И за двамата кандидати заложеното на карта бе много, твърдят експертите. Натискът върху Клинтън и Тръмп беше засилен допълнително от рекордния брой избиратели, които наблюдаваха първия пряк дебат между бившия държавен секретар на САЩ и ексцентричния бизнес магнат - близо 100 млн. американци.

Двамата опоненти демонстрираха сърдечно ръкостискане преди началото на 90-минутния дебата, който започна е 21 часа (местно време). Но приятелската атмосфера се пропука буквално едва минути по-късно.

Първият пряк президентски дебат между претендентите на демократи и републиканци в САЩ започна с висок тон и прекъсване от страна на Доналд Тръмп.

Първият сблъсък бе за икономиката на страната. Нюйоркският магнат стана агресивен, когато беше засегната темата за Транстихоокенаското споразумение (ТТП) и обърна внимание на непоследователната позиция на Хилари Клинтън по отношение на търговската сделка.

"Е, Доналд, знам, че живееш в своя собствена реалност",отговори бившата първа дама на САЩ докато опитваше да обясни позицията си.

"Аз ще върна работни места. Вие не можете", заяви Тръмп след като двойката се сблъска по теми като търговия, данъци и държавна регулация.

В първия пряко предаван по телевизията дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп бе засегната и темата за расизма, и особено полицейското насилие срещу чернокожи.

"Това страна, разкъсвана от война ли е? Какво правим?", попита Тръмп.

Клинтън пък обвини опонента си в стартиране на политическата му кариера на база "расистка" теория за гражданството на държавния глава Барак Обама.

"Не мога да отхвърля това лесно. Той наистина започна политическата си дейност въз основа на тази расистка лъжа, че първият ни чернокож президент не е американски гражданин", заяви бившият държавен секретар на САЩ.

По отношение на външната политика двамата претентенди за президентския пост също сблъскаха гледните си точки, разменяйки взаимни обвинения за редица международни проблеми, включително ситуацията в Близкия Изток и войната на САЩ в Ирак.

"Не можем да бъдем полицай на света, не можем да защитаваме всички страни, когато те не ни се отплащат с това, от което имаме нужда", заяви американският милиардер по време на напрегнатия дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
izh преди 7 години
До ХКак за толкова години комунопразната ти кратуна не можа да научи и някоя друга дума или израз освен тези на махленския партиен секретар.
45
0
 
10
 
! Отговори
Феликс преди 7 години
В момента на анкетата на time над 1 миллион участващи, 53% считат че Тръмп победи.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до шоп значи малко гледаш руска телевизия , влез тубата и виж че има хиляди изказвания и дебати . не да плямпаш като дървен шоп
43
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
САЩ е велика държава, респект! Путин досега НЕ Е УЧАСТВАЛ В ДЕБАТ!
42
4
 
12
 
! Отговори
Х преди 7 години
Има ли значение кой ще стане президент. Които и да спечели надпреварата, САЩ ще останат същите, т.е. агресивна империалистическа, колонизаторска, грабителска, безпардонна и т.н. държава.
41
3
 
15
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Госпожата иэглежда ментално нестабилна:-)))!!!
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ега ти дезинформацията. В седем други социологически проучвания с над 300 000 човека се посочва победа на Тръмп с 51%., но у нас се съобщава само проучването на СНН, чиято "обективност" ни е добре известна. Впрочем в световното изследване на сайта уикилийкс Тръмп печели с 80% на 20. От България са гласували 302 човека. Само в три дърожви в света предричат победа на Хилари.
39
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам доколко е печаливша тактиката на Тръмп плюене по емигрантите, защото Америка е страна само от емигранти. Но проруските му съветници това го съветват (вероятно е подсказано и от Лубянка) вярвайки че щом тези лакардии вървят в Европа ще вървят и в Америка. Какво ще стане от тук нататък. Всеки който се е хванал с руснаци винаги се е издънвал, примерите са безкрай, така че и г-н Тръмп ще се издъни. Дори и да стане президент, този човек с тези разбирания едва ли ще завърши мандата си.
38
2
 
7
 
! Отговори
убавци преди 7 години
труден избор, кой ли от двамцата ще бастиса САЩ по-бързо
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който и да победи ще е най - голямата грешка на Америка. Май няма да се стигне до избор въобще
36
0
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
С политици като Клинтън Краварите си печелят десетилетия врагове по целия свят. Цялата медийна пропагандна машина е впрегната да се хулят враговете на статуквото . Ако може краварите цял свят да завладеят и да си стоят тези 18 трилиона дългове поддържащи фалшив стандарт на живота камо ли някаква страна еталон за свобода. Те всеки ден се избиват, отделно десетки хиляди всяка година от участвали в предни военни мисии по цял свят също се самоубиват знаейки какви са ги вършили като изнасилвания .
35
2
 
8
 
! Отговори
до 42 преди 7 години
ХахаааааааааНа доларът тепърва му предстой. Да си губи стойността ти гледай кво става от 01.10.2016 китайският юан става официална резервна валута на МФ ДОЛАРЪТ СИ ЗАМИНАВАНа 03.10.2016 за новата еврейска година от Циониският банков Елит ще ви обявят Новата Световна КризаПОЧВАЙТЕ ДА СИ ПРОДАВАТЕ ДОЛАРИТЕ колкото по скоро Купете си пуканки и гледайте Кукленото Северноамериканско Шоу
34
2
 
19
 
! Отговори
свиквайте преди 7 години
Колкото и да им е криво на ислямомарксистите Тръмп ще спечели изборите. Дори и да успее статуквото някак си да фалшифицира вота и да инсталира клинтъновица в овалния кабинет, обществото няма да я понесе, а републиканците ще си увеличат мнозинството в Конгреса. От там до импийчмънта има само 1 крачка.
33
1
 
37
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Разликата е е там, че госпожа Клинтън вече над 20 години участва активно в политиката на САЩ и от нея зависиха много неща... Тези времена бяха трудни за американците и ние не видяхме нищо особенно от нея... Което предполага ако стане президент, тази политическа реторика да продължи още дълго.....Тръм е чист от към политика! Него все още не сме видяли!Ако искат промяна американските граждани - то задължително трябва да галсуват за Тръмп!Ако ли искат да си карат като до сега - за Хилъри...
32
3
 
23
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Не можете да сте световен жандарм! А след 50 години ептен нема да можете. Като Европа стане халифат и не само че няма да ви играе по свирчока, ами ще ви е и враг. Няма да има НАТО, ЕС! Пудела ви Великобритания ще е пакистанско емирство. Китай, Индия и евентуално Русия ще са неоспорими лидери. И прочее
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение кой ще спечели. Светът се управлява от други хора, а тези са просто марионетки на показ. Поредно шоу за тълпите, които щастливо кльопат ГМО и са едни щастливи икономически роби.
30
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
клоун и клоунеса в американския цирк.и в двата случая сащ са бита карта и стават вече държава от третия свят.огромни дългове ,слаба икономика ,лош човешки материал ,3 милиона престъпници ,масови убийства;помийната яма на свта
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До малкият скромен Иван 43Ами ти какво очакваш от сиененчето????? ИСТИНАТА?! КОГА това изданийце е казало истината? НИКОГА! Я вижте по сайтовете какво става, Тръпм бие с 58% на 42%! Но колкото и де е парадоксално, по-добре да бие тази бабичка, току виж, и тя като меркелица е разказала играта на "най-великата държава"! Я па я, а, така така...БЕШЕ най-великата, доката не се зае да "прави" величието си на гърба (или труповете) на останалите.
28
6
 
11
 
! Отговори
идва новия ред ха ха преди 7 години
за нас Българите е добре да спечели килъри защото ще провали сащ, а оттам и Нато ще се разпадне и ще имаме шанс да скъсаме веригата, да изгоним цветнокожите и мюслимите, да преразпределим ресурсите и направим новата Българска държава ! народен съд за всички управлявали досега, излизане от нато, всеобща военна повинност на българските мъже, 500-700 лева майчински за майка с висше образование за първо дете, до 1000 за две и повече! затваряне на границата никаква миграция, прочистване на съда!
27
1
 
28
 
! Отговори
шанс за промяна преди 7 години
Ако американците изберат Доналд Тръмп, ще имат шанс за промяна. Ако изберат Клинтън, тя ще продължи тотално провалилата се политика на Обамата.