"Борусия" (Дортмунд) ще чисти стари сметки срещу "Реал" (Мадрид)

Двата отбора за последно играха един срещу друг преди две години

© Associated Press

Двата отбора за последно играха един срещу друг преди две години

Шампионската лига се завръща с нова порция мачове от груповата фаза, а днес най-интересният сблъсък ще е между "Борусия" (Дортмунд) и "Реал" (Мадрид).


Германският вицешампион и европейският първенец ще търсят вторите си победи в група F, а мачът е по-специален за домакините, които имат да си връщат на настоящия носител на трофея.


Белите изхвърлиха жълто-черните на четвъртфиналите на турнира през сезон 2013-2014, а след това спечелиха и отличието. Този път начело на "Борусия" обаче е Томас Тухел, който е жаден за успехи в най-комерсиалния турнир. В момента тима му е в изключителна форма и записа четири победи в рамките на десет дни, в които вкара общо 20 попадения и допусна само две.




"Борусия" (Дортмунд) ще чисти стари сметки срещу "Реал" (Мадрид)

© Associated Press


"Анализирахме последните им мачове и стила им на игра. "Реал" е може би най-голямото име във футбола и разполагат с някои от най-добрите играчи в света. Лесно е да се каже, че "Роналдо не е във форма", но зависи кого питаш. Той е не просто добър, той вдига нивото и на всички около себе си, така че дори да не е в най-добрата си форма, пак ще е проблем за нас", коментира Тухел.


Единственият играч, на когото младият специалист няма да може да разчита е Марко Ройс, който е извън терените заради контузия. В групата на "Реал" не попаднаха Марсело и Каземиро, които също лекуват травми.


Испанският гранд е доста неубедителен в последните си мачове, а в събота завърши 2:2 при гостуването си на "Лас Палмас". В първия си двубой от групата пък те постигнаха инфарктна победа с 2:1 над "Бенфика" след късен обрат на "Сантиаго Бернабеу". Най-коментираното в Испания обаче е реакцията на Кристиано Роналдо, когато в последния шампионатен двубой бе сменен и не успя да скрие раздразнението си от това.


"Борусия" (Дортмунд) ще чисти стари сметки срещу "Реал" (Мадрид)

© Associated Press


"Всеки играч, който е сменен преди края се ядосва, включително и Роналдо. Говорихме с него след мача, но това според мен е нормално нещо, случва се. Продължихме напред", заяви наставникът на "Реал" Зинедин Зидан.


"Напоследък губим точки, но и това го има във футбола. Най-вероятно няма и да е за последен път през сезона. Важното сега е как ще реагираме и ще докажем ли, че това е случайност, а не тенденция. Отборът е в добра форма, понякога такива мачове като с "Лас Палмас" са аларма за събуждане. Можем да подобрим някои неща, но не съм притеснен. Със сигурност ни чака много труден мач. "Борусия" иска да играе футбол, но и ние искаме същото", каза още Зидан.


Програма на мачовете днес:


Група Е:
21.45 ЦСКА (Москва) - "Тотнъм"
21.45 "Монако" - "Байер" (Леверкузен)


Група F:
21.45 "Борусия" (Дортмунд) - "Реал" (Мадрид)
21.45 "Спортинг" (Лисабон) - "Легия" (Варшава)


Група G:
21.45 "Лестър" - "Порто"
21.45 "Копенхаген" - "Брюж"


Група Н:
21.45 "Динамо" (Загреб) - "Ювентус"
21.45 "Севиля" - "Лион"