20 г. по-рано. 11 страни, 11 съдби. Какво се промени?

Проектът е дело на американския фотожурналист Питър Менцел
27 сеп 2016 07:07,
7

 

Китай - деветчленното семейство Ву живее в 56 кв. метра жилище в провинция Юнан. Най-ценните им вещи са две радиа и телевизор. Снимка: menzelphoto.photoshelter.com

Американския фотожурналист Питър Менцел, който пътува, за да разкрие пред света социалното, икономическото и културното разнообразие на човечеството ни връща през 90-те години с проекта си: "Материален свят: глобален портрет на семейство".

Той посещава 11 държави и намира средностатистически семейства. Днес, 20 години по-късно, гледайки снимките на тези хора, си задаваме въпроси като: Защо светът стана толкова материален? Защо хората гледат на успеха и просперитета днес толкова различно? Какво, всъщност, се промени за 20 години? Вижте следващите снимки и преценете сами!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
вера преди 7 години
Е, първо няма как да разберем какво се е променило, защото са показани снимки само от настоящето, а и нищо не е казано в статията. Второ на въпроса защо гледаме толкова материално на нещата - не се знае кой как гледа, просто темата на проекта е такава - "Материален свят". Явно авторът така си гледа на света. Хората са снимани с вещите си, а не с дипломите си.
3
1
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
До Семейно щастиеРазбира се :) Много рано изпълзяхте троловете днес :)
2
5
 
6
 
! Отговори
Семейно щастие преди 7 години
Монголското, руското и кубинското семейство радват най-много!
1
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американския фотожурналист Питър Менцел се опитва да ни внуши и убеди колко е хубаво всички страни на света да са бедни мизерни, за да може САЩ да са охолни и богати. И че това е хубаво, правилно и нормално. Така е редно демек. ДА, АМА НЕ, Менцел. Путин се е заел да ви отърве от тази заблуда. И ще успее.