Заселват села из Странджа, но не с българи, а с... бежанци

Настаняват мигрантите в изоставени сгради на погранични казарми
Обновена: 27 сеп 2016 08:02 | 27 сеп 2016 07:00,
303
Заселват села из Странджа, но не с българи, а с... бежанци
Бившите казарми в Елховско са в окаяно състояние. Снимка: bTV

Нов бежански център ще има в елховското село Бояново, потвърди кмета на селото Кръстьо Драганов.

Намеренията са той да бъде изграден в едно от трите бивши поделения на селото – на сапьорния батальон. Площта на трите казарми е общо 700 дка, а на сапьорното около 150 дка, обяснява пред "Труд" Драганов.

Той признава, че от съселяните си научил, че миналия петък областният управител на Ямбол заедно със специалисти по ВиК и електрификация огледали терена.

"Никой не ме е търсил, нито е разговарял с мен по темата за бъдещ бежански център", казва Драганов.

Той разказва, че местните обаче знаят за намерението на управляващите да докарат преселници в селото. Засега не било ясно само дали бъдещият център ще е от отворен или от затворен тип.

В Бояново живеят около 730 души. Бившите поделения отдавна са изтърбушени – отнесени са прозорците им, токът и водата са спрени.

Кметът Кръстьо Драганов казва, че подочул, че центърът няма да е в сградите, а на палатки или фургони.

"Хората не искат бежанци тук. Ще направим общоселско събрание и ако решат, ще протестираме", обяснява Драганов.

Очаква се в още странджански села, из изоставените погранични казарми, да бъдат по­­стро­­ени лагери за преселниците.

В годините на социализма военните поделения в Елхово, Грудово (днешен Средец) и Звездец бяха наричани "триъгълникът на смъртта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Защо не заселили първо Бояна, Драгалевци или Симеоново?
179
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички здрави и работоспособни българи ще напуснат България до 10-15 години.Разбирам ги.
178
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало по нагоре не четеш ли , че Босфора ще бъде в Европа за каква Турция говориш?
177
3
 
9
 
! Отговори
42 преди 7 години
Всички мрънкат, че в България имало анклави като Кърджали.Ами чий го дирят 2млн.в София и по половинка във Варна и Пловдив.Че да вземат да идат 50000 българи там и нещата ще се променят.
176
3
 
25
 
! Отговори
Роичо преди 7 години
Трябва да намерим начин да махнем управниците.защото след 10_15 години няма да има нито българи нито България.от една *** след десет години ще има десет маимунчета как малко.Слдед това почват джамиите ....и след това Косово.Да несе. заблуждаваме ,четова ще ни отмине. Нов, в началото бе словото.Докато не се каже не може да се направи.......пишете Братя!
175
1
 
27
 
! Отговори
до крак ... преди 7 години
Газта ,водата и тока поскъпнаха ,но ще поскъпват още и ще плащате дотогава докато издухнете джобните ,водата ,безплатният ток ,храната интернета и дори тоалетната хартия на Африканци и Араби от Афганистан господа майцепродавци.
174
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremist 228Това просто не бива да го допускаме!Заселят ли ги, дават им по 10 дка земя за временно ползване и оттам нататък сами да се грижат за прехраната си.
173
1
 
25
 
! Отговори
? преди 7 години
В пограничните ... Тоест, до турската граница.Защо ли ги заселват точно там?
172
2
 
41
 
! Отговори
extremist преди 7 години
В ТАЯ ДЪРЖАВА СЕ ПРЕДВИЖДА "МИГРАНТА" ДА ПОЛУЧАВА ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИНА Т.Е. НИЕ ГОСПОДА ЩЕ НОСИМ НА НАШ ГРЪБ СУБЕКТИ КОИТО НЕ СА ГО ЗАСЛУЖИЛИ....КАТО РОМИТЕ ПРИМЕРНО
171
2
 
38
 
! Отговори
extremist преди 7 години
ПРЕДВИЖДА СЕ МИГРАНТ ДА ПОЛУЧАВА БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ЖИЛИЩЕ И НЕЩА КАТО ТОК, ВОДА...ОСВЕН ТОВА В ДЖОБА МУ ВЛИЗАТ 360е(720лв.) НА МЕСЕЦ !!!!!!!! ТОВА ЯСНО ЛИ КАКВО ЗНАЧИ НАРОДЕ ?
170
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е най накрая да оправят ген фонда на стадото. Те ви внасят здрави работоспособни хора вие се мръщите кат гУведa! И не се притеснявай за мен, жена ми е българка и децата са с нас. В момента става въпрос за теб как да те облагородим клош и подобните ти в панелното гетоПрочети още на: dnes.bg/stranata/2016/09/27/zaselvat-sela-iz-strandja-no-ne-s-bylgari-a-s-bejanci.316731#commnets
169
3
 
29
 
! Отговори
ЗАНЗИБАР преди 7 години
НИЕ НАРОД ЛИ СМЕ ИЛИ ***????НА 7-МИ ОКТОМВРИ ЗНАЕТЕ КЪДЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ!ЧАКАМЕ ВИ, БУДНИ ГРАЖДАНИ!!!
168
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжат ни че щяло да има бежанска вълна и за това са центровете. Истината е че Германия е решила да ни "върне" 500 000 мигранта в най-скоро време. Меркел се е разпоредила, а наш Бойко само е козирувал и сега изпълнява!
167
47
 
4
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Правильно решение ,така обезлюдените села ще има младо население .
166
6
 
6
 
! Отговори
Sf преди 7 години
Aide be evropeici,drynkaite sega ili pyk Syrbia i Makedonija e vinovna...xaxaxa
165
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А що не ги заселите на жълтите павета,да ви облагородят малко..
164
1
 
51
 
! Отговори
koko преди 7 години
Ето това не трябва да се допуска. Властите ще ни говорят и убеждават колко е добре да приемем и заселим пришълци на наша територия... така ще се подобри демографската и икономическата картина в региона и респективно в България... с други думи ще ни промиват мозъците с приказки за толерантност и икономически аргументирани решения. Ще се случи обаче следното: Бившите казарми ще се превърнат в поредното гето. Ще има много престъпления, кражби, сбивания, изнасилвания и накрая българите ще избягат.
163
10
 
7
 
! Отговори
Топла Новина преди 7 години
Путин става пожизнен главнокомандващ на Русия,не това не е политическа партенка ,това е новина която още не е разгласена ,дори и нашите *** на кремълските бандити от ВМРО,АТАКА,НФСБ БСП,АБВ И ГЕРБ едва ли са осведомени.Снощи получих по скайп тази информация от агент на КГБ живеещ във Варна.Да живее диктатура Путин
162
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кой така тихомълком взима тези решения?
161
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми вариантите за нас, българите са точно два, след като фащисаните са решили да ни ликвидират като държава и народ - русофилски и православен: Първия вариант - като сърбите - бием се, а те ни бомбят с уран, ама ние вече и армия нямаме, така че този вариант отпада, и втори вариант - емигрираме в западна Европа и си подаряваме земята на тарамбуките, докато децата ни берат ягоди и слугуват.Трети вариант - храните нашествениците и кротувате.Айде, скачайте сега, че кой не скача е червен.