Обири, нападения, убийство... зов за битка с мигрантите

Националисти се готвят да прочистят Лъвов мост от ислямистите
Обновена: 26 сеп 2016 14:37 | 26 сеп 2016 13:37, Камелия Цветанова
155
Обири, нападения, убийство... зов за битка с мигрантите
Снимка: Булфото, архив

"Национална съпротива" тръгва на поход срещу незаконните мигранти. Причината - ежедневните обири, нападения, че дори и убийства в районите, където се навъртат много нелегални.

Още по темата

На 7 октомври от 20:00 ч. около 200 – 3000 души ще тръгнат на шествие от площад "Св. Неделя", ще минат през бул. "Мария Луиза" и ще спрат на Лъвов мост, за да покажат на чужденците, че там живеят българи, а те не са желани.

"Призоваваме всички, които искат да дойдат и да ни подкрепят, защото в този район вече останаха само нелегални, българите ги е страх да минават оттам", обясни пред Dnes.bg мотивите за шествието, което ще е под наслов: "Да освободим Лъвов мост от ислямистите" председателят на "Национална съпротива" Благовест Асенов.

"Нека всеки, който носи българско сърце, да дойде и "докле е мъничка змията с крака да й строшим главата, свободни да се назовем", призова той.

Обикновено проявите на националистите не минават без напрежение, а според Асенов и това шествие няма да е по-различно от другите им мероприятия.

Въпреки това той е категоричен, че момчетата от "Национална съпротива", ще направят всички възможно, за да защитят българския интерес.

"Хората, които живеят в района на Лъвов мост сами потърсиха помощна ти. При нас дойде една жена, която е обирана три пъти от един и същ арабин и полицията нищо не е направила. След това дойде и едно момче, което ни показа къде ножът на обирджията е прерязал врата му. Чухме дори за случай на убийство, за което никой не е разгласил. Хората няма на кого да разчитат и заради това ни потърсиха", обясни лидерът на националистическото движение.

Той е категоричен, че ако и от други райони ги потърсят, пак ще помогнат, но след неприятностите, които са си имали с местните от софийския квартал "Орландовци" и село Катуница заради напрежението с ромите, без покана вече не отиват никъде.

"Там първо ни викаха, после ни гониха, после пак ни викаха и сега ходим само там, където сме желани", отсече Асенов.

А от "Национална съпротива" не са се присъединили към протеста на ВМРО, НФСБ и "Атака" пред бежанския център в кв. "Овча купел", защото това било политически PR.

Че проблеми с нелегалните мигранти има, знаят всички, а страхът от нападение от бежанци расте. Въпреки че МВР ежедневно провежда акции срещу нелегалните и задържа стотици на седмица, се оказва, че броят им не намалява.

Доскоро сборният им пункт беше около джамията и Лъвов мост, но от няколко седмици мигрантите превзеха и Сточна гара. С това е наясно и полицията, която прави проверки и там, но чужденците твърдят, че имат документи и просто чакат автобуса за бежанския център във Военна рампа.

Оказва се, че част от мигрантите, които се навъртат в Сточна гара, са дошли от лагера в Харманли, а с тяхната поява и напрежението в квартала нараства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
Български син преди 7 години
С вас съм момчета , с моето мачете ще подкрепим похода . ЗА БЪЛГАРИЯЯЯ !!!
100
0
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
това бе желанието на баба меркел .а чичо сем излюпи тези терористи и развали ес икономика най напред с санкциите за русия после десерт със бежанците с един куршим два заяка.а господата българи някои си защитават меркл и сем
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да кажем на ***, ч няма да могат повече да ни се качват на главите, изпълнявайки тъпотиите на стари и нови господари и паридатели.Писна ми от КОРУМПЕТАТА тип "КОЙ"!Пеевци, БКП-вци, ***, Дриспесари и лютфита... всякакви знайни и незнайни простако-крадливци е време да се омитат, докато са още здрави и цели!Писна ни!!!
98
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Сто4на Гара има магазин Промаркет до Барза Помощ.2-3 пьти в седмицата пазарувам от там и винаги там висят бежанци и даже жена ми не иска да пазаруваме оттам заради тях.А ПОЛИЦАИ там в района никога не сьм видял
97
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименУважаемые русскоговорящие господа,Бате, на руски се казва ПОДДЕРЖАТЬ
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПоручикаЩе го кажеш ли на Гинка Чавдарова, секретар на националното сдружение на общините? Тя явно не е чула такова нещо
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес минах през Сточна гара. Десетки и десетки момчета на възраст 20 години макс, с раници, явно заминават за някъде. Полиция нямаше
94
19
 
1
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Не съм минавал скоро през квартала. Не съм изненадан от коментарите. Те обикновено са крайни и обикновено са на щатни коментатори. Но тона на статията ме изненада и то неприятно. Тя няма никакъв елемент на обективна журналитика. Тя е явна покана и насъсване на хората. Вероятно няма да повторя да чета статии на този вестник скоро. А на щатните - пишете, какво друго полезно можете да направите.
93
0
 
41
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
БЪЛГАРСКИЯТ народ не е упълномощавал който и да било да заселва на БЪЛГАРСКА земя чужденци. БЪЛГАРИТЕ не са поданици! БЪЛГАРИТЕ са СЮЗЕРЕН, който решава какво да прави със земята си. Всеки НАВ-ЛЕК от политическата власт, избран с парите на олигарси, с парите на чужди посолства и с гласовете на ***, който се изживява като господар на БЪЛГАРИТЕ може да очаква ПРОТЕСТ, ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ И БУНТ!
92
0
 
32
 
! Отговори
българка преди 7 години
Така, да се изясним - тези родни полицаи получават заплатите си от нас, от където и да го погледнеш те са длъжни да защитават нас, българските граждани. НАЛИ ТАКА ? А защо защитават и прикриват чуждоземните престъпници ? Защо за българите има палки и затвори, а за тази с-*** няма ? ЗАЩО ?!? ДОКОГА ТАКА ? Министърката и бат ББ се движат с бронирани коли, охраняват ги..... Нас, електоралните единици никой не ни охранява. Ние и нашите деца вървим по улиците, нямаме бронирани коли.
91
2
 
7
 
! Отговори
Кравар преди 7 години
До azОткъде каза, че минаваш повелителю на дизела ? С колата ли минаваш ? Дрогираш ли се и с какво повелителю на дрогата ? Или си просто един *** купен за 1 коричка хляб !
90
5
 
7
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Има човек има проблем ................... ,мисля тази фраза я знаете всички
89
24
 
4
 
! Отговори
az преди 7 години
Пълни глупости, всеки ден минавам от там за работа, няма нищо подобно.
88
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважаемые русскоговорящие господа, Предлагаю подкрепить данную инициативу и присоединиться к "Национальному сопротивлению", так как настала пора положить конец незаконному распространению мусульман .
87
3
 
14
 
! Отговори
osterhase преди 7 години
BRAVO momceta ! Napred kam furnata za hleb! Ne triabva da se zabravia Che mnogo ot tiah sa psihicheski bolni koeto nee nikak priatno ili smeshno no Pravi vsiakakva integracia nevazmojna!
86
7
 
46
 
! Отговори
Национална съпротива преди 7 години
Точно такива хора трябват на загиващата България- некомпрометирани, целеустремени, идеалисти! Не като ония патриоти-ментета, дето направиха от родолюбието доходоносен бизнес и сега пак са на избори. Трябва да се изметат и те със все нелегалните иностранци, защото иначе на страната ни не и остава много!
85
7
 
53
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво, "Национална съпротива"! Въпреки че е работен ден и съм на 160 км. от София ще намеря начин да дойда. То това не се трае не само около Лъвов мост, а вече е повсеместно!
84
54
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо няма да направите. Най много някоя глупост, която ще оризили още повече България.
83
8
 
25
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Спризив "Да освободим Лъвов мост от ислямистите", няма да съберете много хора!"Ако си спомним историята , на 9.9.1944 г.др Т.Живков превзема полицията( тя и сега е на Лъвов мост) и прави преврат( реворюция и както искате).С две думи взема власттаЛъвов мост и сега е стратегическо място Интересно защо полицията пасува
82
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъковаааа, извади си главата от зад..ка