Образователното министерство търси международен оценител за проектите за научни центрове

Красимир Киряков

© Георги Кожухаров

Красимир Киряков

Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка за избор на оценители на проектите за изграждане на центрове за върхови постижения и на центрове за компетентност, които ще се финансират с общо 350 млн. лева по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".


Прогнозната стойност на поръчката е 2 042 600 лева без ДДС и също ще бъде финансирана от оперативната програма. Целта е да се осигурят качествени международни оценители, които да отсеят проекти за създаването на устойчиви центрове, заяви зам.-министърът на образованието и науката Красимир Киряков.


Кандидатите трябва да имат реализиран минимален общ оборот през последните две приключили финансови години в размер на 3 млн. лв. и реализиран оборот от 2 млн. лв. В последните три години участниците трябва да са изпълнили най-малко две услуги с идентичен или сходен предмет.


Допълнително условие е експертите да са поне от 5 различни държави, за да се предотврати прилагането на неуспешни модели на оценяване и да се гарантира независима оценка.

Ключови думи към статията: