Сагата "Сватбарят Стоичков" – 10 минути ръгане, ругаене...

"Ванка, викай ги тия да ги хвърлят вътре и да им е..т майката"
Обновена: 29 авг 2016 08:04 | 29 авг 2016 07:00,
322
Сагата "Сватбарят Стоичков" – 10 минути ръгане, ругаене...
Стоичков тръгва към колата на "България днес" със свой приятел. Снимка: "24 часа"

"Вече знам кой си, ще направя всичко възможно да ти стъжня живота"..., "Ванка, викай ги тия да ги хвърлят вътре и да им е..т майката"..., "Никъде няма да ходите, излизайте от колата, дай телефона"...

Това са само част от репликите, които фоторепортерът на "България днес" Борислав Трошев и шофьорът Петър Симчев чуват от устатата на Христо Стоичков в събота следобед, когато са нападнати от него. Сипят се псувни и закани.

Още по темата

"Стоичков дойде до автомобила и се нахвърли върху нас. Искаше някакви записи. Опита се да вземе ключовете на колата, но не успя. Биеше ме. През цялото време псуваше на майка и на баща. Опитах се да избягам. Още съм в шок", разказва пред "24 часа" Петър Симчев.

От запис на фоторепортера Трошев се чува как Симчев вика за помощ униформен полицай, който стои наблизо.

Грозната сцена с побоя продължава над 10 минути пред свидетели в Етрополския манастир, където дъщерята на Стоичков Христина и хърватина Лука Белич сключиха брак.

Камата налага Симчев на почивки и ругае. Фоторепортерът Борислав Трошев е на задната седалка на редакционната кола. Стоичков се пресяга към него, за да му вземе телефона. Камата настоява журналистите да му дадат записите, след като вече е набил шофьора Петър Симчев.

При боричкането апаратът на журналиста се чупи. Екипът понечва да си тръгне, но Камата застава зад колата, за да препречи пътя ѝ. Настоява да му бъдат дадени кадрите, които са направени. В опит да избегне юмруците на футболиста, шофьорът дава на заден ход и удря леко БМВ, паркирано наблизо.

Пристигат и други двама добре облечени мъже, които обясняват културно на екипа, че ще си тръгнат, когато дадат записите. По случая е образувано дело в районното управление в Етрополе.

Трошев ще се яви днес като свидетел по досъдебно производство №122 от 2016 г. в районното полицейско управление в Етрополе. Днес разследващите ще получат и записа на журналистите от инцидента край манастира.

Пострадалият шофьор Петър Симчев вече е подал жалба в полицията, че е бит и заплашван от Стоичков. Двамата с Трошев са писали показания до 1 ч през нощта в събота срещу неделя в полицията.

Посрещнал ги началникът на РПУ-то. Извикал разследващ полицай Чакърова да снеме обясненията им. После Симчев е отведен за медицински преглед.

Той казва, че Стоичков го е удрял с лакът през прозореца и с юмруци по лицето, когато успял да отвори вратата на колата. След това ескорт го съпроводил до края на града, защото Симчев и Трошев били предупредени, че хора на сватбарите ще ги настигнат по пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Останал съм с впечатление, че всички от Пловдив са такива простаци. Един нормален няма от този пропаднал град.
257
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стоичков отдавна не работи за БългаршяДецата му заминават навънВнуците му няма да са българиЗащо за този п.рост.ак не важат законите на страната
256
1
 
2
 
! Отговори
абв преди 7 години
Най-странното е защо не са отговорили на боя. Като ходиш да снимаш побойници трябва да си готов да се биеш.
255
3
 
4
 
! Отговори
Ххл преди 7 години
Бой по каските Кама !
254
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От записа се вижда, че Стойчков само му се кара и не го е удрял. Журналиста се е ударил някъде в колата или е накарал някой колега да го удари и да си извади медицинско.
253
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А откъде знаете, че не е инсценировка на някои 'доброжелатели' , като знаят бурния му нрав , да е платено на журналистите да го предизвикат и да се опетни името на човека???
252
3
 
5
 
! Отговори
Прав ли си кривчо? преди 7 години
Прав е Стоичков- спортната му форма е паднала с годините и се налага да води помощници,сам вече не ще пребори тия налети натренирани журналистчета :))
251
1
 
8
 
! Отговори
Сложен въпрос преди 7 години
Камите пият ли ракия?
250
1
 
3
 
! Отговори
случка преди 7 години
До 267,Сега и на Ицата ще му издадат една присъда! Да ти олекне! Да сега няма версии има смартфони! Прав си!
249
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До случкаНяма версия, има присъда, произнесена и излежана! Пито-платено! Версиите само в нечии глави! Човек, като пише нещо, дори и в такъв сайт трябва да стои зад написаното!
248
2
 
3
 
! Отговори
зъл прът преди 7 години
Той е бил наквасен тоа! Алохола на никой не прощава! Особенно в комбинация с лошо пиянство всеки може да ти се види враг! Що шора като не му носи *** и що му дават !?
247
0
 
0
 
! Отговори
от посл. минути преди 7 години
Полицията е ивикаа Ицата! Прокуратурата се е самосвезира ла и е почнала досъдебно с/у неизвестен извършител!Най-верятно след като му вземат показаноята ще му повдигнат обвинение и то ще е състав!
246
6
 
13
 
! Отговори
до кон преди 7 години
В България, а и във всички цивилизирани държави, можеш да снимаш на воля на обществени места, освен ако изрично не е забранено. Така че колкото и да е известен селянина в костюма, всеки има право да си го снима, недависимо дали му е приятно или не. Сега нека плаги на папараците едно обезщетение, а може и една условна присъдка, да да ву стане ясно.
245
4
 
12
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Дори журналистите да нямат право да са там, има си ред , по който това да се оправи. Само в нашата това става с юмруци. Да не говорим, че този велик футболист и *** човек е извън закона.
244
1
 
2
 
! Отговори
случка преди 7 години
До првдния!Героят е същия и датата, но версията е неговата!
243
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До случкаВероятно става дума за инцидента от 14.11.2002г в Благоевград, когато пиян пенсиониран старшина стреля по Стойчо Стоилов, тогава национал и футболист от Литекс, който дори не е управлявал джипа в който се е возил. Прострелян е в белият дроб!Ха сега сравнете случката с написаното от 251 - истински журналист.Ако става въпрос за друга случка, мола да я представи с имена и дати, а аз ще се извиня!
242
11
 
5
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Браво на Стоичков. Свинско поведение на двама съучастници, развалило настроението на сватбарите, не е по български обичай.Надявам се изходът от разследването нагледно да покаже, че в България човек може да защити личната си неприкосновеност лично. Не чрез съд, президент, луната или заклинания.И, полицията отнела ли е снимките и записите, цел на "побоя"?
241
4
 
32
 
! Отговори
срам ме е!!! преди 7 години
Че съм българин!? И от Стойчков също! Тежко ни ако за 1300 години един *** ритнитопковец е най-голямата ни гордост!Чета тука разни бил направил много за Бг! И какво толкова е направи тоя! Плащал е заплати или е давал пенсии!? Нахранил е гладните или е облякъл голите и босите!? Излекувал е болните ли!? НЕ ИГРАЛ СИ Е МАЧА! За него си... Е ся си би дуспата!
240
13
 
12
 
! Отговори
до 256 преди 7 години
Защо не отидат да снимат някоя сватба на някой висаджия или сикаджия?Там вероятно ще ги посрещнат с 20 годишно уиски?!Ама нали е Стоичков и името му продава, давай да снимаме!Изял два шамара, пребит бил!Защо няма кръв по ръцете или костюма на Стоичков?Бутафорна постановка с цел да му развалят празника и да изкарат някой лев!
239
16
 
12
 
! Отговори
до 256 преди 7 години
Да отидат да снимат имотите на Доган, Биби и Шиши!После да кажат, че снимат природата!Много сте смели за пред Стоичков - човек успял благодарение на много труд и талант.Пред мутрите сте по-ниски от тревата!След като не са поканени и са снимали, значи правилно са изяли боя!