Ракитич отсрами "Барселона" срещу "Атлетик" (Билбао)

Луис Суарес се измъква от Аймерик Лапорте в мача в Билбао

© Reuters

Луис Суарес се измъква от Аймерик Лапорте в мача в Билбао

Иван Ракитич влезе в ролята на спасител за "Барселона" при гостуването на "Атлетик" (Билбао) и донесе победата с 1:0 на "Нуево Сан Мамес".


Въпреки че шампионите доминираха в гостуването си в Билбао, единственото попадение беше дело на хърватския полузащитник. Той вкара с глава след центриране на Арда Туран в 21-ата минута.


Домакините от "Атлетик" създадоха няколко ранни опасности, включително и след грешка на вратаря на каталунците Марк-Андре тер Стеген, който подари топката в собствената половина.




Самочувствието на "Барселона" нарастваше с напредването на мача и през второто полувреме създаде редица изгодни положения. Лионел Меси пропусна две от тях, а Луис Суарес останалите. Въпреки че бяха много близо до гола, топката така и не влизаше.


Кулминацията на пропуските дойде в последната секунда, когато Меси беше изведен сам зад защитата. Той финтира и вратаря, но реши да не завършва и подаде на Суарес. Ударът на уругваеца обаче беше избит от голлинията от защитник.


"Атлетик" можеше да накара каталунците да съжаляват, тъй като Раул Гарсия изстреля опасен удар много близо до вратата. Икер Муниаин пък имаше претенции за дузпа в края.

Ключови думи към статията: