"Локомотив" (Пловдив) отново открадна точка от "Лудогорец"

"Локомотив" (Пловдив) отново открадна точка от "Лудогорец"

© LAP.bg

Шампионът "Лудогорец" отново се препъна при гостуване на "Локомотив" (Пловдив) и двата отбора завършиха 2:2.


Симеон Райков донесе точката за домакините след гол от свободен удар в 86-ата минута, след като разградският тим беше успял да обърне резултата в своя полза. "Локомотив" спечели последните две домакинства срещу "Лудогорец" и тази точка затвърждава серията от трудни мачове на хората на Георги Дерменджиев в Пловдив.


Домакините имаха възможност да открият резултата още в осмата минута, когато Веселин Марчев отправи опасен удар от далечно разстояние към вратата на Владислав Стоянов. Гостите отговориха с много неточен удар на национала Марселиньо над вратата.




Вездесъщият Мартин Камбуров обаче не пропусна в 24-ата минута, когато след центриране отляво Дани Кики свали топката и нападателят с мощен шут от воле разстреля Стоянов. Той вкара третия си гол за сезона от точката за изпълнение на дузпа.


Гостите от Разград изравниха в 53-ата минута, след като Клаудиу Кешеру центрира в наказателното поле и там зад отбраната изскочи Игор Пластун. Той отклони топката с глава и тя с парабола прехвърли излезлия напред вратар на "Локомотив".


"Лудогорец" вдигна оборотите в опит да спечели мача и в 73-ата минута стигна до втори гол, при който останаха известни съмнения за засада. Вандерсон получи топката зад защитата и веднага я върна към Кешеру, който обаче секунда по-рано беше в засада.


Шест минути по-късно Георги Вълчев създаде напрежение пред вратата на Стоянов, но това не доведе до нищо. Докато не се стигна до гола на Райков, който стреля по диагонал по земя, за да излъже вратаря на разградския тим.

Ключови думи към статията: