"Левски" разгроми "Верея" и е втори в Първа лига

Футболистите на "Левски" поздравяват Божидар Краев за гола му в 20-ата минута

© LAP.bg

Футболистите на "Левски" поздравяват Божидар Краев за гола му в 20-ата минута

Левски" постигна убедителна победа с 4:0 над новака в Първа лига "Верея" и с третия си успех от началото на сезона се изкачи на второ място в класирането.


С 11 точки сините отстъпват само на "Дунав" (Русе), който е с 13 точки. Зад тях са ЦСКА и "Черно море" с по десет.


"Левски" си улесни задачата срещу старозагорския отбор с два гола до 20-ата минута, а останалите паднаха в заключителните 15 минути на мача.




Франсис Нар откри още в седмата минута, а Божидар Краев увеличи на 2:0 в 20-ата минута. Въпреки тоталното си преимущество "Левски" трябваше да чака до 78-ата минута, когато Хасани си отбеляза автогол. След него, в 83-ата минута и Антонио Аниете ознаменува силната си игра с гол.


Испанецът имаше заслуга за първия гол на столичани. Той напредна отляво и подаде на Нар в седмата минута за първия гол. Нар беше с гръб към вратата и след поемането на топката трябваше да се обърне, но го направи стилно и отправи удар извън наказателното поле.


Вторият гол стана след атака отдясно. Адениджи напредна отдясно, взаимодейства с Нар и след като отново получи топката я подаде на Краев на около 10 метра от вратата.


Илиев фаулира Антонио Аниете

© LAP.bg

Илиев фаулира Антонио Аниете


"Левски" не успя да вкара повече през първата част, но създаде първото чисто положение за гол през второто полувреме. Това се случи в 59-ата минута, когато десният бек Александър Александров центрира от дясното крило към непокрития в наказателното поле Георги Костадинов, но той стреля с глава над напречната греда.


Домакините бяха много близо до гол и в 74-ата минута, когато Мехди Бурабия центрира в наказателното поле от корнер, а централният бранител Александър Александров спечели високата топка и я изпрати с глава към далечната греда. Там обаче беше застанал Здравко Илиев, който изби топката извън наказателното поле на старозагорци.


"Левски" не успя да вкара трети гол, но Верея свърши работата на сините. След корнер Бабатунде Адениджи засече центриране с глава, а топката се удари в страничната греда, отби се в крака на Илиас Хасани и се върна обратно към вратата. Този път обаче тя пресече голлинията и "Левски" поведе с три гола.


Адениджи помогна и за четвъртия гол. Той подаде на Аниете, който навлезе мощно в наказателното поле, подмина двамата централни защитници и промуши топката под плонжа на вратаря.

Ключови думи към статията: