Курортите ни смъкват с до 22% цените за празниците, Гърция – с 50%

Цените падат още тази седмица, къде обаче е по-изгодно?
Обновена: 27 авг 2016 10:22 | 27 авг 2016 10:03,
62
Курортите ни смъкват с до 22% цените за празниците, Гърция – с 50%
Снимка: архив, Булфото

Традиционно в края на лятото по Българското Черноморие можем да почиваме да по-ниски цени, от действащите през активния туристически сезон. По-ниски обаче ще бъдат и цените в Гърция. Къде е по-изгодно?

Голяма част от хотелите по родното Черноморие вече предлагат много по-ниски цени, отколкото през активния сезон. Цените ще са по-ниски с 10 до 15 % по-ниски в сравнение с активния туристически сезон от началото на септември.

Специални ценови пакети хотелиери са предложили и за българските ни туристи покрай септемврийските празници - 6-ти и 22-ри септември, информира Нова тв.

Традиционно почивката поевтинява най-рано на юг-в малките курортни градчета и селца. В Приморско например повечето хотели са намалили цените с 10-15 % още преди седмица-две. На места нощувките са поевтинели с 20 на сто от 22 август. Бонуси има за семейства с деца.

В големите туристически курорти поевтиняването на морето ще стане малко по-късно заради това, че базата в момента е все още 100 % пълна. Това се отнася за хотелите с по-висока категория,при ол-инклузив изхранване. В хотелите с по-малко звезди и почивка на база нощувка и закуска поевтиняването влиза от тази седмица.

В Северна Гърция сезонът се очаква да продължи до средата на октомври. След 1-ви септември цените там също падат и то с 50%. Туроператори дори предлагат 4 нощувки на цената от 65 лв. И то на първа линия, с кухня.

Опитът показва, че за една обилна вечеря на човек отиват около 15 евро - с бирата и узото. Шезлонгът и чадърът по традиция са безплатни - срещу консумация от бара. А там вода и фрапе излизат 3 евро.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: морегърцияпочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Kala kala преди 7 години
Kade e hubavoto chisto toplo slanchevo more? Bez salata ili supa ot vodorasli i meduzi?!:-):-):-):-):-):-)Tam e.:-):-):-):-):-)
48
0
 
4
 
! Отговори
DPM преди 7 години
До Анонимен 57Абе човече, излез от това Приморско, виж свят! Ще откриеш плажове без *** до ***, с шезлонг целодневно за 1-2 евро, и прясна храна вечер. Иначе и на Бали сме били:-))
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално спането в хотел в Приморско за 2+2 е 420 лева за 6 дни . 70 лева на ден . Разтоянието до плажа е същото , ако иска човек да е по далече от много хора се качва на колата 2 км път и стига резиденцията . Храната може да излезе и 30 и 100 лева зависи къде се храниш . Пясъка е като в северна Гърция . Казвам го защото турбогъзарите по далече от Кавала и Халкидики не са стигали . Храната дали ще си в София или на Приморско е едно и също
46
1
 
4
 
! Отговори
DPM преди 7 години
Преди няколко дни се върнах от Касандра. Цени: 420 евро за 6 дни за 4-членно семейство, плажа на 200 метра. Вечеря между 45-55 евро общо без ограничения (с ограничения - гирос за 2.5 евро е достатъчен :-).
45
2
 
5
 
! Отговори
Към чукундурите преди 7 години
От висене по форумите кога ви остава време да ходите на море , а от наДрасканото тук си правя извода , че пишешти те тук не са ходили никъде
44
0
 
14
 
! Отговори
ист преди 7 години
Цялото черноморие е застроено от мутри и бивши агенти. Ако от тях очакваш нормални цени и отстъпки, значи не живееш в България.
43
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И злато да ми раздават в "хубавата" Гърция, предпочитам "лошата" България. И точка.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХХХхххххххххАбе чак за по евтино незнам(не съм го смятал много щото като съм на почивка гледам да ми е доре) ама за всичко друго съм съгласен.
41
4
 
15
 
! Отговори
ХХХххххххххх преди 7 години
Почивал съм и съм работил по черноморието ни 5-6 години. Тази година за пръв път реших да отскоча до Гърция за 10тина дни. Разликата е огромна - паркираш където си поискаш, няма паяци, няма ченгета, хората са усмихнати и вежливи, не като наще намръщени и озверели келнери, рецепционисти и тн. Шезлонг и чадър на плажа безплатно - само трябва да имаш консумация.В клуба поръчвам 1 Джак Даниълс за 6 евро - носят ми голям, с минерална вода + 1 купа чипс за мезе :) По-евтино и по-хубаво от БГ!
40
1
 
15
 
! Отговори
Николай преди 7 години
От 2009 не съм ходил на нашето море ,и не толкова защото е мръсно,а заради мутрите , имам чувството че тук са останали само тарикатите на дребно искат без усилия да правят много пари.Бил съм и в Гърция и Турция доста по добри хотели и обслужване,но най-много ми харесва на Адриатика.И Черна гора (цени по-ниски от България) и в Хърватска(малко по-скъпо),но страхотно кристално море ,качествена храна,обслужване на висота .Просто западняцитеи руснаците които идват тук са бедняци в техните страни .
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АБВАбе аз с хладилна чанта и салами до сега не съм ходил никъде. Ако от ваше село ходят така ОК. Цените в магазините там са като нашите. Няма логика да нося нищо от тук. Западняците които идват на нашето море идват щото мислят че ще им излезе по евтино и съответно не повтарят. Изключение са тези с алкохолния туризъм. На тях им е по евтино щото им дават менталяци. И не увещавам никой да ходи където и да било, само казвам аз що не искам в България.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и без тези славословия . Фуклювци . С тази козметична икономика не сме нито за рая , нито за ада .
37
2
 
14
 
! Отговори
ьх преди 7 години
Само да кажа ,че Гърция е посетена за миналата година от 25,3 млн. туристи.Та по долният коментар на 39 че и 500% да му свалят цената нямало да ходи,то и никой не те иска там ,те си имат западняци,американци и богати руснаци не като тези тук,затова си стой на *** ,тук ти отива най-много пък може някоя мутра да те застреля за Парко място!!!
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми се ходи на нашенското море, защото не обичам селските панаири и не ми се яде скапан зеленчук с цени, сякаш е докаран от Марс! На плажа - г.ъз до г.ъз, то въздух за дишане да се чудиш има ли... А вятъра носи прословутия ни златен пясък право в очите и пълни всичко... Отделно чалгия, отделно нашенска простотия, шум до бога, водорасли, щипалки... та заради кое да го предпочета? Нито е по евтино, нито е по хубаво, нито си почивам реално.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та на детето като му се беше възпалило ухото, слизам на блок маста и питам, може ли два сандвича да направя за стаята и един сок да взема за детето, че не е добре, а те ми викат - оооо неможе да изнасяте от блок масата нищо, ако искате си поръчайте на румсървиса:)))
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та като сметна, 120 на вечер хотел, 25 за паркинг :) по 30 на ден за чадъри излиза 175 лв на ден ! за една седмица 1225 лв, на всичкото отгоре на закуска само някакво светло кафяво шварц кафе :) пълен ***, ако поиска еспресо ти викат на лобито, а налобито еспресото 3 лв. :) не било включено в закуската, циркаджии, детето нещо му се възпали ухото, търся спешен център, там ми викат 50 лв. за преглед, ама ние сме осигурени к'ви 50 лв....Абе луда работа
33
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бях ходил по нашето море 7-8 години, тая година викам айде до Созопол за 1 седмица. Студио със закуска и вечеря 2-*** възрастни и едно дете, 120 лв. на вечер, какво да Ви кажа трагедия, навсякъде някакви невъзпитани руснаци, имаш чувството че си в курорт от времето на СССР, на всичкото отгоре няма къде да паркираш колата, хотела ми викат още 25 лв на ден за паркинг, на плажа още за чадър, в лобито постоянно някакви руски жрици, неможеш 1 кафе да изпиеш спокойно..Повече в БГ никога, ама никога
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе ви знам по кви пущинаци ходите в Гърция та нямало пясък и ви щипело и боцкало и че презастроените ни "курорти" били по добра база ама аз на нашето море няма да стъпя. Имам приятели които имат вила на нашето море някъде на южното но не стъпват там, цяло лято са в Гърция. А и не мразя никой просто ходя където ми е приятно и наистина си почивам.
31
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И 500 % да ми свалят, на острови препълнени с "мигранти" и труповете им няма да ме видят. Малаките да направят оферта към марсианците, те могат да им вържат, аз не.
30
15
 
11
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
Много точно. Ама толкова точно, че онемях. Чудя се как е възможно да има хора, които толкова искрено да се мразят сами себе си? Аз лично ходя по 1-2 пъти в Гърция, по 1-2 пъти в България и по 1 път в Турция на море. Моето мнение е, че най-хубавите плажове и база са в България (е сега ме убийте с камъни). В Гърция плажовете са красиви, но само на снимка - хапят те разни неща, боцкат те камъни и т.н. Турция има от всичко. А иначе в Гърция цените са х2, а на островите х3 и х4 от БГ.