"Байерн" тръгна с 6:0 в новия сезон на Бундеслигата

Роберт Левандовски ликува след първия от трите си гола във вратата на "Вердер"

© Reuters

Роберт Левандовски ликува след първия от трите си гола във вратата на "Вердер"

Шампионът "Байерн" (Мюнхен) предизвика своите конкуренти за титлата с убедителна победа още в първия кръг на новия сезон в Бундеслигата.


Хората на треньора Карло Анчелоти показаха, че съперниците им не могат да очакват нищо по-добро от тях в сравнение с последните три години на Пеп Гуардиола и постигнаха стандартната си разгромна победа над "Вердер" (Бремен) с 6:0.


По традиция сезонът се откри на стадиона на шампиона, а това беше четвъртата поредна тежка загуба на бременци на "Алианц арена". В тези двубои зелените получиха общо 22 гола.




Чаби Алонсо вкара първия гол за сезона в първенството още в деветата минута, когато отбитата от Лука Калдирола топка попадна на волето му и той я насочи неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Феликс Вийдвалд.


Само четири минути по-късно Роберт Левандовски вкара първия от трите си гола в мача. Полският нападател беше изведен зад защитата на "Вердер", напредна и с прецизен удар от малък ъгъл неутралиизира Вийдвалд за 2:0.


Франк Рибери се опитва да отнеме топката от защитника на гостите Теодор Гебре-Селасие

© Reuters

Франк Рибери се опитва да отнеме топката от защитника на гостите Теодор Гебре-Селасие


След това "Байерн" свали оборотите и до края на полувремето не успя да вкара трети гол, въпреки че два пъти Левандовски имаше 100-процентова възможност да го направи.


В първия случай той стреля на опразнената врата, след като топката се беше върнала при него от гредата след удар на Томас Мюлер. Във втория случай Левандовски беше изведен сам срещу вратаря, но при удара му топката се закачи за крака на Вийдвалд и уцели напречната греда.


В първите секунди на второто полувреме все пак голмайсторът за миналия сезон покачи на 3:0. Той получи перфектно центриране от Томас Мюлер отдясно и засече топката във вратата.


Капитанът Филип Лам покачи на 4:0 след двойно подаване с Мюлер в 66-ата минута. Мюлер направи третата си асистенция в 73-ата минута, когато подаде фронтално срещу вратата на Франк Рибери и той разстреля Вийдвалд.


Левандовски оформи крайния резултат и своя хеттрик в 77-ата минута от дузпа.


В събота вицешампионът "Борусия" (Дортмунд) посреща "Майнц", а дербито на първия кръг е между четвъртия от миналата година "Борусия" (Мьонхенгладбах) и третия "Байер" (Леверкузен).

Ключови думи към статията: