Японец донесе победа за "Берое" срещу "Пирин"

С първия си гол в Първа лига Кохей Като подари три точки на "Берое"

© LAP.bg

С първия си гол в Първа лига Кохей Като подари три точки на "Берое"

Японецът Кохей Като донесе третата победа за "Берое" от началото на сезона. Той вкара гола за 1:0 срещу "Пирин" в Стара Загора.


С успеха си домакините събраха девет точки от четири мача и излязоха трети в Първа лига. "Пирин" остава с четири на десетата позиция.


"Берое" беше по-дейният отбор до средата на първата част, но не създаде опасности пред вратата на съперника. В 32-ата минута дойде първият удар в очертанията на една от двете врати - Димитър Благов стреля, но вратарят на домакините Благой Макенджиев изчисти.




Две минути след това Педро Маркес влезе в наказателното поле на "Пирин", пусна успоредно към Александър Колев, който стреля, но ударът му беше блокиран.


Ключов момент за срещата се оказа грешка в защитата на благоевградчани в началото на втората част. Тогава Александър Колев се възползва, като подаде на Като, а японецът отблизо даде преднина на "Берое".


Домакините можеха да удвоят в 60-ата минута. Тогава след пробив и подаване на Неманя Милисавлевич Колев и Румен Сандев от "Пирин" се сблъскаха, но нямаше кой да насочи топката зад падналия вратар Костов.


Гостите се постараха да стигнат до изравняване в оставащите минути. Усилията им обаче не дадоха резултат.