Най-тъжната снимка: Разделени след 62 години заедно

Разделили Уолф и Анита Готшал в различни старчески домове
26 авг 2016 21:40, Александър Попов
27
Най-тъжната снимка: Разделени след 62 години заедно
Снимка: Facebook

Една фотография на плачеща възрастна двойка развълнува хиляди хора по света. Тя е направена от тяхната внучка, която определя кадъра като "най-тъжната снимка, която някога е правила".

На нея са Уолф и Анита Готшал, които са заедно от 62 години, но били принудени да се разделят за осем месеца, за да живеят в различни старчески домове, пише bTV.

Заснетото онагледява тяхна среща, след като двамата били принудени да живеят отделно, заради забавяне на здравната система и липсата на места в старческия дом на дядо й.

Роднините на Уолф и Анита пътуват на всеки два дни от единия до другия старчески дом, за да може възрастната двойка да прекара малко време заедно.

"Дядо има деменция, която става все по-силна с всеки изминал ден. Спомените му свързани с баба ми все още не са изчезнали", пише внучката на Уолф и Анита. Тя допълва, че ако двамата бъдат разделени за по-дълго дядо й може да забрави баба й.

От лечебното заведение, в което живее Уолф се извиниха за неудобството, като поясниха, че правят всичко възможно, за да съберат възрастните хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: старчески дом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитлер е развивал същите "теории" за душевно болните хора. Много време и средства стрували на близките си.Тая зла внучка трябва да плаща на болногледачи и да не пъди баба си и дядо си от къщиКакви " старчески домове" търси г.адината.Те са за хора без живи роднини
19
3
 
6
 
! Отговори
алоооо преди 7 години
абе как ше ги гледа внучката бе , кой ше работи. хората имат домове за чудо и приказа където се срещат с набори и и си общуват. младите трябва да бачкат а не да гледат стари хора. това е истината и е съвсем нормално. същото е ако живеят в различни градове.....
18
4
 
16
 
! Отговори
Лоша работа преди 7 години
Не сте прави които упреквате внучката че не ги гледа у дома. Деменцията е ужасно нещо, имам майка в напреднал стадий и знам. Ако имаше у нас свестни домове щях да я дам. Такъв човек иска 24 часа някой непрекъснато да се грижи за него - не помни нищо, не знае как да върши елементарни неща, кога да се нахрани, как да се облече, не знае къде е тоалетната и често обижда и напада този който му помага. А внучката може би работи или има малки деца, да ги зареже ли?
17
12
 
8
 
! Отговори
@ преди 7 години
А защо внучката не си ги гледа у дома, за да са си заедно?Разделили ги по старчески домове, пък после се оплакват.
16
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Готшал?Евреи?
15
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядко лупка бабка, май. И повтаря и потретя щото има деменция.
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква липса на възпитаниеКакво значи " домът очаква да се освободи място"Чакат някой старец да се помине.
13
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво й пречи да ги остави в дома си и да им наеме домашна помощница вместо да виси в нета и да качва снимки.Кой знае какво жилище са й оставили в наследство.Все са заслужили една купичка да им свари
12
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много снимки и много гейски ценности рекламиратеВиждаме от снимката как една малка к.учка не иска да се грижи за баба си и за дядо сиМного писахте срещу турцити и арабите, ама тйм има уважение към старите хора и към жената- майка
11
9
 
33
 
! Отговори
zoro преди 7 години
Тъпанарите дето са писали, че трябвало роднините да се грижат за тях идея си нямат какво е да имаш болен човек с деменция - тука алтернативата е или да го дадеш човека някъде или да полудееш и ти накрая....
10
5
 
48
 
! Отговори
o.o преди 7 години
Някой има ли представа какво е деменция? И как се живее с възрастен човек болен от нея? Да на запад повечето пенсионери са в старчески домове,където се полагат грижи за специфичните им здравословни проблеми. В България това не се практикува толкова,просто защото населението не може да си го позволи.
9
26
 
26
 
! Отговори
Пловдивския меч преди 7 години
Тази "статия" показва какви *** са западняците, и вчастност най-големите полу-американски селяни - канадците! Вместо да се засрами и прибере старците в дома си, дpислата седнала да ги снима! Лицемерие и безобразие! Ако обаче идеше реч за някой "бежанец" от "Сирия", разбирай - мьозлемански касапин, въпросната дама щеше направо под завивките си да го приюти! Атлантически ценности, майна, и то какво!
8
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като е толкова загрижена за тях да не ги оставят в старчески дом. Много глупости се изляха за Турция покрай този опит за преврат, но там родителите, баба и дядо, са на почит и уважение, а не захвърлени в старчески дом.
7
11
 
12
 
! Отговори
gost преди 7 години
Да им имам проблемите държавата на богатите абре там слободията е голема кръшкане и дамско парти на корем гладно нема
6
1
 
51
 
! Отговори
толкова си можете преди 7 години
Можехте да допрепишете цялата новина - че това става В КАНАДА, а не да оставяте висящо мястото на събитието. Можехте, ама май не можете...
5
2
 
25
 
! Отговори
леле преди 7 години
До ахаАми не се грижат, защото техния Дянков ги кара до 65 да работят.Да седи сам човек с количка вкъщи грижа ли е?
4
10
 
25
 
! Отговори
Гиньо преди 7 години
Милите те... с таз хазарска фамилия... плаче ми се и на мен... ама за БЪЛГАСКИТЕ семейства, млади и стари ги раздели пуста им хазарска демууууукрация.
3
11
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Наистина е много тъжно - 60 г заедно са много -явно любовта и привързаноста между тях е много силна - но великият враг на живота-СТАРОСТТА -побеждава накрая -ТЯ разделя влюбените -тя разделя приятелите доживот- тя унищожава всичко -после следва другото!- но така е -нека погледнем философски на това- ВСЕ пак едно е сигурно в тази Вселена - а това не е времето а Раждането и Смърта - планети галактики вселени се раждат и умират единственото сигурно е ЯВНО това- егоистично е да искаме безсмъртие !
2
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами грижете се за тях,къде са вашите ценности,но това ги чака и тях.Както си се държал с родителите,така ще се държат и твоите деца с теб!
1
9
 
56
 
! Отговори
аха преди 7 години
лицемерно.... защо не се грижат за тях докато намерят общо място в старчески дом ?....