"Славия" спечели първа победа след обрат и късни голове срещу "Монтана"

Белите взеха първите си точки в Първа лига в Ловеч

© LAP.bg

Белите взеха първите си точки в Първа лига в Ловеч

Славия" спечели първите си точки в Първа лига, след като победи с 2:1 "Монтана". Белите направиха обрат в мач с три късни гола.


"Монтана", който до момента не беше вкарал през сезона, поведе в 86-ата минута чрез Маркиньос. Веднага след това Георги Йомов изравни, а в добавеното време Борислав Балджийски донесе успеха на "Славия".


Белите събраха три точки и оставиха "Монтана" на последното място с една.




Пред малко зрители в Ловеч двата състава изиграха оспорван мач. В началото имаше накъсвания в играта, а в 14-ата минута "Монтана" имаше отлична възможност да поведе. След центриране от дясно стреля след красиво изпълнение, но улучи гредата. Белите отговориха с пропуск.


До почивката домакините имаха нова възможност. Георги Петков сгреши при изнасянето на топката и я прати в Стивън Петков, но той стреля над вратата.


В 63-ата минута Андреас Васев центрира много добре след хубав пробив и Петър Атанасов стреля с глава, но Петков спаси. Белите имаха възможност да поведат малко по-късно, но при двата си опита Ивайло Димитров не можа да се разпише.


"Монтана" поведе в 86-ата минута. Тогава Маркиньос излезе между защитата на съперника и отблизо засече подаване от дясно. Секунди по-късно белите изравниха - след центриране от дясно Димитров не игра добре, но имаше късмет, че Йомов изпревари Христо Иванов и вкара за 1:1.


В добавеното време Димитров надскочи Михов и продължи към Балджийски, който с удар по земята донесе победата на "Славия".

Ключови думи към статията: