Киану Рийвс със собствена марка мотоциклети

Arch Motorcycles изработва машините ръчно, цените започват от $78 000
26 авг 2016 13:37,
8
Киану Рийвс със собствена марка мотоциклети
Снимка: Bloomberg / YouTube

Намушелият с екшъна "Скорост" актьор Киану Рийвс е запален любител на всичко, което се задвижва от двигател. За разлика от повечето си холивудски колеги с подобна страст, той не само колекционира различни возила, но е и производител на мотоциклети. Компанията му се нарича Arch Motorcycles и е специализирана в създаването на ръчно изработени крузери, съобщава Bloomberg.

Рийвс не е едноличен собственик на Arch Motorcycles. Компанията е създадена съвместно с дългогодишния приятел на актьора Гард Холигер. Всичко започнало през 2007 година, когато Рийвс и Холигер персонализирали за лични нужди мотор на Harley Davidson. Двамата решили да конструират мотоциклет от нулата, който да бъде както атрактивен на вид, така и удобен за дълги преходи.

Разработването на машината продължило няколко години, като през 2014 година мотоциклетът бил напълно завършен. Името му е KRGT-1 и вече може да се похвали с няколко продажби.

Arch KRGT-1 използва 2,0-литров двигател с мощност 120 к.с. и 6-степенна трансмисия. По-любопитното при него обаче са възможностите за персонализация. Тъй като мотоциклетът се изработва ръчно, той може да бъде поръчан в над 200 различни версии, отличаващи се една от друга по цвета, дизайна и дори геометрията.

Киану Рийвс и Гард Холигер планират да произвеждат по около 30 мотоциклета на година. Цените на Arch KRGT-1 започват от 78 000 долара. 

Подробности вижте във видеото в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
MMM преди 7 години
До АнонименБъркаш няколко теми. Почти всички мотори направени в някакви американски складове не струват като мотоциклет, а като нещо друго - уникалност, красота, колекционерство, дори украшение в шоу рум....Хората не плащат, за да го карат, грубо казано. Има такъв пазар. А иначе сравнението ти е донякъде точно и валидно предимно за японските мотори. Погледни Дукати Диавел. Ако си моторист и те вълнува наистина темата де...
5
0
 
7
 
! Отговори
MMM преди 7 години
До АнонименДа - много, много тъжна съдба. Отгледан е от баби и детегледачки. Баща му го напуска на 3-4 годишна възраст. Имал е диагноза умствено изоставане - дислексия. Майка му се жени и развежда четири пъти. Едната му полусестра се разболява от левкимия и мисля умира. Детенцето му е мъртвородено, а няколко години по-късно умира и приятелката му. Никога не се жени и изглежда е един от най-тъжните богати хора....Да се радваме на малките неща, колкото и да е трудно!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЕАНУ ИМА МНОГО ТЪЖНА СЪДБА В ЛИЧНИЯ СИ ЖИВОТ!!!УМИРА МУ ДЕТЕТО И МАЙ НЯМА ДЕЦА ПОВЕЧЕ
3
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 7 години
<3 <3 <3
2
6
 
3
 
! Отговори
Иларион Рийвс преди 7 години
В първия момент ми заприлича на Люси Иларионов...
1
1
 
6
 
! Отговори
да преди 7 години
(НАМУШЕЛИЯТ).......................