Lada разкри цели 6 модела... накуп

Някои от моделите ще излязат на пазара съвсем скоро
Обновена: 26 авг 2016 13:30 | 26 авг 2016 13:14,
39
Lada разкри цели 6 модела... накуп
Снимки: АвтоВАЗ. Колаж: Automedia.bg

Цели 6 концептуални модела показа руският производител АвтоВАЗ на откритото в Москва международно автомобилно изложение. Компанията използва салона, за да демонстрира най-новите си разработки – както в областта на дизайна, така и на технологиите.

Очакваният с най-голям интерес прототип е Lada XCODE, при който компанията демонстрира новия си дизайнерски стил. За модела е известно единствено, че ще разполага с турбо-двигател и система за задвижване на четирите колела, както и с нова трансмисия.

В руската столица са показани и два спортни прототипа, разработени от спортното подразделение на Lada. Първият е X Ray Sport Concept. Той се отличава по намаления си клирънс, преработената решетка на радиатора, както и по допълнителните акценти по каросерията. Автомобилът е оборудван със специални спирачни механизми, както и с нов вид джанти.

Другият спортен модел е Lada Vesta Sport. Той е получил дизайнерските и технически решения от състезателния седан Vesta, който участва в световния шампионат за туристически автомобили WTCC. Както Vesta Sport Concept, така и X Ray Sport Concept, са оборудвани с 1,8-литров бензинов двигател. В стандартния си вариант той развива 122 к.с., но за двата прототипа мощността му е увеличена на 150 к.с.

Моделът Lada X Ray е представен и във всъдеходен вариант с добавка Cross, за който вече е известно, че ще излезе на руския пазар през 2018 г. Концептът има увеличен клирънс – над 200 мм, както и допълнителни защитни елементи по каросерията. Той също е оборудван с 4х4 система, като тя ще е заимствана от кросовъра Renault Duster.

АвтоВАЗ показва и още една версия на Vesta, получила името Cross Concept. Тя се отличава от стандартния седан по увеличения пътен просвет, като също е оборудвана със защитни предпазители по каросерията. От АвтоВАЗ не съобщават с какъв мотор е оборудван този автомобил.

На автосалона в Москва дебютира и нова система за свързаност, която ще се предлага при бъдещите модели на АвтоВАЗ. Тя работи на принципа на специално създадено приложение за смартфон, чрез което могат да се управляват най-важните функции на автомобилите.

Всички снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 7 години
Кога почнат да ги джиткат гъзарите мангизлии пак се обадете, може да им фърля едно око!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, досега има снимки на 230 Лади и Нито един модел не е произведен.Само пускат новини, да се чуе че уж в Русия нещо там правят пиянките ;)
23
2
 
6
 
! Отговори
Сминдух енд чесън преди 7 години
Тези са без дръжки на вратите, така че мислете как ще влизате вътре.
22
2
 
12
 
! Отговори
Дир преди 7 години
Еи ги бе лицемерите... същите като нашенските русофилчета ...плюят по запада...а раздават западни коли. Какво повече да кажем....?!? No comment
21
2
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Тези и различния цвят го броят за друг модел
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лада откога не съм виждал ...
19
9
 
13
 
! Отговори
САЩ са ВЕЛИКИ преди 7 години
Абе тея русофили защо не карат руски коли само и не заминат завинаги в Масва ... смешки :)
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.... дизайнера на новото Бугати Широн е руснак. Нещо да споделиш по тематаЩе споделя, че лъжеш, което е нещо обикновено за русофилите, защитаващи руски интереси. Действително при Ахим Ансшейд работи рунака Саша Селипанов но той е германски, Ане руски дизайнер и не е правил дизайна на Широн а заедно с колектив е автор на бугати Гран туризмо. Все едно да обявиш Сергей Брин за руснак а Гугъл за руско изобретение. Не е хубаво да се лъже!
17
10
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Браво на руснаците. Санкциите от запада ги кара да започват да правят все повече работи сами. Естествено в началото качеството ще е далече от перфектното, но всичко се учи.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха- ха- ха Демек Руснаците си награждават Олимпийците с НЕМСКИ автомобил сглобен във САЩ хахаха всички X5 X6 след 2002 се сглабят в Северна Каролина USA. Те и великите руски рокери от нощните вълци карат само Harly Davidson (частите за които са 65% ос САЩ и 35% внос)
15
4
 
10
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
За силата на руското автомобилостроене говори красноречиво факта, че руския премиер Медведев награди олимпийските медалисти в Рио с автомобили БМВ ,-Х6 за златен медал, Х4за сребърен и Х3 за бронзов. Толкова за руските автомобили.
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Под 200 000 лева така или иначе всички автомобили са *** с очаквана продължителност на живота 5г. Все едно си си взел маратонки за 40лв от изкуствена кожа на Булдозер, може и да си оцелил да са удобни, малко грознички и след 6 месеца си ги разцепил със сигурност.
13
7
 
9
 
! Отговори
+ преди 7 години
Ривети, ривети колко са зле русктие коли, не се замисляйте за нашето автомобилостроене дето го няма никакво, опита се един нещо да прави, оплюха го, после защо сме бедни. Защото станахме само консуматори на европейския ***. Да ни е честито.
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е концепцията за дръжките на вратите? Веднага ли падат или след 10 отваряния?
11
9
 
11
 
! Отговори
СДС-рката Нинова преди 7 години
и ни един наш оявлен русофилистил няма да си вземе такова. Ето нашето родно БСП, майката хранилница, карат скапани фашиски пропаднали чистак нови VW пасат, а децата от самагая магучия, дИмек АТАКА - пак, фашиски - Тойоти! И все коли на унизените, загубилите, пометените страни на ВСВ. Я си вземете другари по една ладичка, да си лежите под нея, да цъката и неможете да повярвате какви технологии са интегрирали конструктурите от АутоВАЗ, да поузаете малко и технологите от .... средата на 90-те!
10
0
 
5
 
! Отговори
до предния: преди 7 години
Пишеш глупости, защото не си карал Volvo. Явно си се возил само на Дачия и Деу.
9
0
 
24
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
най-хубавата кола е служебната!!!!!!!!
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юруш всички мур-зилки за ладилки! Опашките са километрични, но пред сервизите! Пред тия бара-куди не бих се и снимал
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най хубавата кола е новата! Точка по въпроса. И то докато направи 100000 км.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Електрообзавеждането на мерцедес и Бмв е правено у нас. Че какво му е германското на тези автомобили. Другото е внос от Китай. Само емблемата е немска, но и това не е сигурно. Вече навсякъде по света е така. Международна кооперация му викат. Защото е много по евтино да вземеш готови части, отколкото да ги създаваш.