Tesla е най-бързата кола на пазара

Новата Model S P100D развива 100 км/час за по-малко от 3 сек.
26 авг 2016 13:00,
7
Tesla е най-бързата кола на пазара
Снимка: Tesla

Американският производител на електрически автомобили Tesla официално представи новата версия на луксозния седан Model S. Тя е означена с добавка P100D и може да засрами всеки един конкурент на пазара по отношение на динамиката.

Автомобилът е обзаведен с по-мощен мотор и батерия с увеличен капацитет, като е способен на спринт от място до 60 мили в час (96 км/час) за само 2,5 сек.

Именно този показател дава основание на Tesla да нарече новата модификация "най-бързата кола на пазара".

Американците бързат да уточнят, че визират само автомобилите, които се предлагат свободно на пазара и не са в ограничена серия. А това изключва возила от категорията на Ferrari и Bugatti, както и тунингованите машини.

Новата Model S P100D използва батерии с капацитет 100 кВтч, като е налична единствено във версия с два електромотора, задвижване към четирите колела и режим Ludicrous. Част от стандартното оборудване е и интелигентното въздушно окачване на компанията.

Благодарение на оптимизираните показатели новата Tesla предлага както увеличена динамика, така и увеличен пробег с едно зареждане. Автономията е 315 мили (507 км) по американските стандартни, докато според тези в Европа се равнява на 613 км. Разликата идва от различните методи на измерване.

Информация за мощността на модела все още не е налична, но спекулациите сочат, че агрегатите развиват минимум 800 к.с. Предишната най-бърза Tesla - P90D, развива 791 к.с. и ускорява от 0 до 60 мили в час за 3,0 сек.

Новият пакет P100D е наличен и за кросовъра Model X. Показателите на този модел са ускорение от 0 до 60 мили в час за 2,9 сек. и автономен пробег от 289 мили (465 км) според американския стандарт. Пробегът според европейския цикъл за измерване NEDC е 542 км.

Model S P100D е вече на пазара, като стартира от 134 500 долара в САШ.

Собствениците на предишния флагман P90D могат да ъпдейтнат автомобила си до ниво P100D срещу 20 000 долара. Цената на оптимизация за онези, които са поръчали Model S P90D, но все още не са го получили, е 10 000 долара.

Още вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Предполагам, че визираш друга компания на Илон Мъск, SpaceX, но тя далеч не продава совалки :) Преди да пишеш нещо, не е лошо да се информираш по-добре. Препоръчвам да прочетеш биографията на Мъск, за да разбереш коментара ми и защо няма совалки вече
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста ви е жалък хумора. (имам предвид смешковците по-долу) Ако човечеството зависеше от хора като вас, още да сме на ниво Луси - ако изобщо сте чували за нея. Добре, че знаете какво e мотика, хаха!А Тесла продават и совалки. Съвсем между другото и изтребители. Само от време на време де ;) . Все пак това не е "голф-2 ката на boba-motoring", дето се харчат като хлеб :-)
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tesla е най-бързата кола на пазара, очакваме отговора на Motika.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а голф-2-ката на boba-motoring ускорява от 0-100км/ч за 1.9 секунди
1
2
 
8
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Уж тесла, пък на емблемата има кирка.