"Барселона" победи лесно "Селтик"

Карлес Алена между няколко играчи на "Селтик"

© Reuters

Карлес Алена между няколко играчи на "Селтик"

Шампионът на Испания "Барселона" постигна лесна победа с 3:1 над шотландския шампион "Селтик" в първия си мач от международния турнир "Интернешънъл чемпиънс къп".


Всичко по-интересно в двубоя, който се игра в ирландската столица Дъблин, се случи през първите 45 минути.
Арда Туран откри резултата в 11-ата минута с хубав удар от границата на наказателното поле. Халфът на "блауграна" се възползва от чудесно подаване по земя на Алейш Видал и с удар с вътрешен фалц откри резултата.


В 29-ата минута "Селтик" изравни чрез Лей Грифитс. Нападателят на "детелините" се възползва от изключително грешка на младия бранител Хосе Мартинес и на празна врата от броени метри нямаше как да сбърка.




Още в ответната атака обаче "Барселона" си върна водачествето, след като Ефе Амброуз си вкара автогол. Защитникът на "Селтик" пробва да изчисти центриране отляво на Хуан Камара, но вместо това намери собствената си врата.


Четири минути преди почивката "Барселона" покачи на 3:1 чрез Мунир Ел Хаддади, който беше точен на празна врата след подаване на Луис Суарес.


През второто полувреме и двамата треньори направиха куп смени, което повлия на качеството на играта и до нов гол не се стигна.


Следващият двубой на "Барселона" в турнира е на 3 август срещу шампиона на Англия Лестър, докато "Селтик" ще трябва да се готви за предстоящия в сряда мач срещу "Астана" от третия квалификационен кръг в Шампионската лига.

Ключови думи към статията: