"Манчестър юнайтед" с втора победа в контролите при Моуриньо

Отборът на Жозе Моуриньо изигра добър мач

© Reuters

Отборът на Жозе Моуриньо изигра добър мач

"Манчестър юнайтед" постигна втора победа под ръководството на Жозе Моуриньо. В третия си предсезонен мач "червените дяволи" разгромиха с 5:2 "Галатасарай".


Двубоят в шведския град Гьотеборг започна по най-добрия начин за "Юнайтед", след като новото попълнение Златан Ибрахимович се разписа. В четвъртата минута шведският таран получи отлично центриране отдясно на от Антонио Валенсия и с ножичен удар откри резултата.


До почивката обаче "Галатасарай" показа по-добра игра и успя да стигне до обрат. В 22-ата минута Синан Гюмюш засече центриране от фаул на Уесли Снайдер и изравни, а в 40-ата минута португалският халф Брума вкара втори гол за турския тим с хубав удар от границата на наказателното поле
.
В 56-ата минута капитанът на "Манчестър юнайтед" Уейн Рууни изравни след подаване на Валенсия, а три минути по-късно десетката на "Юнайтед" направи обрата пълен, след като реализира от дузпа.




Резервата Маруан Фелайни покачи на 4:2 в полза на английския отбор в 62-ата минута с параболичен удар с глава, а Хуан Мата се разписа за 5:2 в 74-ата минута с удар от близка дистанция.


Следващата проверка на "Юнайтед" е 3 август срещу "Евертън" в Манчестър, като двубоят ще бъде своеобразен бенефис на Рууни, който е юноша на "карамелите".


До този момент "Юнайтед" изигра още два контролни мача през лятото. Първо бе победен втородивизонният "Уигън" с 2:0, а след това тимът отстъпи с 1:4 пред германския вицешампион "Борусия" (Дортмунд).

Ключови думи към статията: