"Ботев" взе точка от дербито на Пловдив след гол от засада

"Ботев" и "Локомотив" играха на стадиона в Бургас

© LAP.bg

"Ботев" и "Локомотив" играха на стадиона в Бургас

"Ботев" и "Локомотив" завършиха 1:1 в пловдивско дерби от първия кръг на новото първенство, като и двете попадения бяха вкарани след почивката. Това беше и второ пловдивско дерби, което се игра извън Града под тепетата.


Качеството на футбола не беше високо, но за сметка на това публиките и на двата отбора се опитаха да привлекат вниманието, като на два пъти стопираха мача.


"Локомотив" беше по-активният отбор в началото на мача, а в петата минута съдията Ивайло Стоянов можеше да отсъди дузпа. Крум Стоянов удари топката с ръка, но реферът прецени, че е неволно. В 13-ата минута таджикът Умарбаев получи добро подаване, но вратарят Георги Георгиев скочи в краката му и изби топката.




В 31-ата минута символичните домакини можеха да открият резултата, като Стенио получи добра възможност, но опита комбинация вместо стрелба и там опитният Везалов спаси локомотивската врата. Мартин Камбуров, който печелеше почти всички високи топки, опита опасен изстрел от далечно разстояние, но ботевистите имаха късмет.


В последната минута на първото полувреме Веселин Марчев пропусна най-чистото положение за първата част, след като Пламен Крумов центрира идеално, но вратарят и защитата се справиха.


В първата минута на второто полувреме Фелипе Бризола получи отлична топка от Жоао Пауло, но ударът на Бризола по диагонала излезе в аут. Иначе за пореден път Везалов се оказа пробойна в отбраната на смърфовете, след като Жоао Пауло му отне топката пред наказателното поле.


В 62-ата минута Пиргов пък спаси вратата на "Локомотив" от гол, след като изби ниския, но много точен и плътен удар на Жоао Пауло.


Дани Кики откри резултата в 67-ата минута след малко щастлив рикошет. Ванчо Траянов опъна дълъг пас към Симеон Райков, който първо се измъкна от защитата на жълто-черните и след това рязко стреля. Вратарят Георгиев изби удара на Райков, но при добавката Кики вкара.


Само две минути по-късно Мартин Райнов можеше да удвои аванса на черно-белите, но този път вратарят на "Ботев" се справи. Положение имаше и пред другата врата в 71-ата минута, като Пиргов отново спаси удара на Жоао Пауло.


В 75-ата минута ботевистите изравниха, но телевизионните повторения доказаха, че авторът на попадението Иван Стоянов е бил в засада. Пас на Бризола намери Стоянов зад защитата, и макар от засада, той напредна и по диагонала прати топката в мрежата на Пиргов.


Локомотивци можеха и да стигнат до победата две минути преди края на редовното време, ако Мартин Райнов от 5 метра не беше ритнал топката в аут. Пламен Крумов центрира идеално, топката беше свалена също толкова качествено към Райнов, който обаче стреля високо над гредата.