Утре жега, жълт код за цялата страна

Максималните температури ще са до 38 градуса
Обновена: 30 юли 2016 20:06 | 30 юли 2016 19:56, Веселина Йорданова
12
Утре жега, жълт код за цялата страна
Снимка: Dnes.bg

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, след обяд - горещо. Температурите ще се повишат с 1-2 градуса и максималните ще са предимно между 33° и 38°. В София максималната температура ще е около 32°, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Жълт код за високи температури е обявен в цялата страна за утре.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще е слънчево, след обяд и горещо. Максималната температура ще е 30° - 32°. Температурата на морската вода е 27- 28°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево и топло. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20.

В понеделник времето ще се задържи слънчево и горещо. Максималните температури ще са между 34° и 39°. Във вторник в Източна България ще бъде предимно слънчево, температурите ще са все още без съществена промяна.

Над Западна България около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.

Дневните температури там ще са с 2-3 градуса по-ниски. В сряда северозападният вятър временно ще се усили, температурите в цялата страна ще се понижат. Краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има на повече места в централните и източните райони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
не обичам големите жеги ама какво да се прави
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До нещо ставаГрешиш