Суперкола от стари части! А цената?

Направена е от чаркове на BMW, Audi, Nissan, Mazda, Volkswagen
27 юли 2016 14:07,
10
Суперкола от стари части! А цената?
Снимкa: Carakoom

Електроинженер от Южна Африка направи колата на мечтите си, използвайки стари автомобилни части. За конструирането на автомобила са използвани чаркове от модели на BMW, Audi, Nissan, Mazda, Volkswagen. Вдъхновението обаче дошло от Chevrolet Corvette.

Моисей Нгобени, както е името на създателя на автомобила, започнал проекта преди около 10 години. Основно разчитал на части, които му изпадали на добра цена, но някои от компонентите избрал по каталог. Самата конструкция пък създал напълно сам.

"Всичко започна с една рисунка, на която бях скицирал колата на мечтите си. Вдъхнових се от Chevrolet Corvette, започнах да събирам части и постепенно успях да създам уникална кола, която мога да карам всеки ден", споделя Нгобени пред Carakoom.

Автомобилът му няма име, но мнозина го наричали Франкенщай. Не защото е страховит, а защото е създаден от частите на различни автомобили.

За задвижването на африканския автомобил отговаря двигател от BMW 318IS, който Нгобени може да стартира от телефона си. Предните фарове са заети от Audi TT от 2011 г, стоповете - от Nissan GTR 2015, предното стъкло - от Volkswagen Caddy, а задните и предните стъкла - съответно от Mazda 323 и BMW M3 E46.

Всички компоненти са сглобени на ръка от Моисей Нгобени, който никога преди това не се е занимавал с ремонт на автомобили. Проектът е глътнал около 16 000 долара.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До so fucking brutalНавремето в СССР имаше движение "Самавто"-хората си правеха сами коли и им ги регистрираха,стига да отговарят на изискванията.Имаше доста екземпляри,които даже превъзхождаха заводското производство като дизайн и здравина.И това при силно ограничената материална база-на практика без вносни части.Сега е още по-лесно,може да се намери всичко,ограниченията са само финансови.Е,техническите изисквания са много високи,но няма как.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И?
7
2
 
3
 
! Отговори
съседа преди 7 години
Трябваше да кажат шасито от каква кола е (сигурно е БМВ тройката), върху него всякакви тенекии може да скроиш и наредиш...
6
2
 
4
 
! Отговори
so fucking brutal преди 7 години
Дубру утру инженере , такива самоделки правят в Украйна от няколко разпилени в един франкенщайн трактор сглобяват един да работи докато може , че трябва да се яде и пие.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега като ръгне една газова на тази колица - ще литне, ще литне ви казвам!;)
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в България някой би сглобил подобна кола, няма регистриране никога! Ченгетата ще го направят луд.
3
1
 
7
 
! Отговори
Blago преди 7 години
Така, като гледам, има достатъчно место и за кулерче и турбинка :)
2
3
 
2
 
! Отговори
Koko преди 7 години
интересно ми е как би минало возилото еу контрол. а и толкова пари за Стара кола... то и алекото се палеше с дистанципнно
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на тоя. Който си го умее си го умее.