Ето я! Lada показа Vesta на ток

Електрическият седан ще изминава до 170 км с едно зареждане
26 юли 2016 12:31, Красимир Ангелов
61
Ето я! Lada показа Vesta на ток
Снимка: Facebook

Най-големият руски производител АвтоВАЗ показа прототип на седана Lada Vesta, оборудван с електрически силов агрегат. За презентацията на автомобила бе избрано доста странно събитие - фестивал за авторска песен, а снимки бяха публикувани в профила във Facebook на маркетинговия директор на компанията Александър Бредихин, който разкри и подробности за машината.

Седанът е оборудван с електромотор с мощност 82 к.с. (60 кВт) и акумулаторна литиево-йонна батерия с капацитет 25 кВт/ч. Това позволява на Vesta EV да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 15,5 секунди и да развива максимална скорост от 140 км/ч.

С едно зареждане автомобилът преминава между 150 и 170 км в зависимост от условията на придвижване. Батериите са разположени под задните седалки на машината, която разполага и със специално преработена спирачна система. Тя е допълнена със система за рекуперация на енергията, която зарежда батериите.

Засега от АвтоВАЗ не съобщават дали се предвижда тази версия на модела да се появи в масово производство.

По-рано от компанията признаха, че това е възможно, ако има търсене на подобен автомобил. Преди Vesta EV руснаците показаха и прототип на седана, задвижван с бензин и метан, който с едно зареждане на резервоарите има пробег от 1000 км.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: ladaАвтоВАЗLada Vesta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казахстан вади и продава повече нефт и газ от Русия.Партнират си с американски компании и печелят много, постоянно строят и обновяват. Погледнете новата им столица Астана!Хората са с висок стандарт и никой не иска да си спомня за Лада.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не произвеждат в Казахстан, имам колеги от там !Само бедняците карат стари Лади.Всичко друго е на корейски и японски коли!Нито произвеждат, нито карат Лада.Те и в Русия не ги карат вече.
46
0
 
3
 
! Отговори
Смешници преди 7 години
А къде е ремаркето с акумолаторите.Това грозилище ще е като руските цветни телевизори.грозни ,тежки и некачествени.То затова вече не ги произвеждат.Скоро ще очакваме руския смартфон и руския лаптоп.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42 Служил съм на Урал. Харчеше 110 на 100. Мислиш ли, че някой изобщо ще купи /ще даде пари/ за нещо подобно? Добре, че бяха държавите от Варшавския договор да им го набутат насила, това автонедоразумение.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42"Руснаците продават колите си посвета, включително в Германия"Не стига, че пишеш откровени глупости, но ги пишеш и неграмотно.
43
6
 
3
 
! Отговори
До 42 преди 7 години
Гледаш, ама не видаш по-далече от носа си.Затова и не виждаш.Руснаците продават колите си посвета, включително в Германия. Наскоро глледах тестдрайв филмче за Лада Нива от Англия.Освен това, в редица страни сглобяват Лади от машино комплекти - примерно в Египет, но и в ред други страни.На разбирача по камионите да кажа - Руските военни камиони се продават много добре в чужбина. Става дума за Урал. Мексико, Перу, Индия, Пакистан, Египет, ЮАР и ред други държави ги купуват и са супер доволни.
42
4
 
0
 
! Отговори
Славянщината преди 7 години
Руски фирми, които се опитват да хитруват с разни електрически коли са предатели. Електрическите автомобили, нямта бъдеще и не са в интерес на Русия.
41
4
 
1
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
1995г.Бургас - Гюешево.Камаз - ТИР.Товар 22 тона.Време....Два дена.Шофьорите бяха като пребити.Тоя дето ги хвали да се повози на такъв пък после да говори.Няма по голям *** от това нещо.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камаз са направили 3 камиона за състезанието и толкова. Добре че държавата е дала пари за тях. Не се купуват в цивилизования свят.МАН и Мерцедес са с най-много продажби в Русия при камионите. После е Рено.
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо никъде по пътищата няма Камаз-и, нали уж били яки ;)Защо в Русия се карат повече европейски и американски коли и камиони, трактори и друга земеделска техника?Защо не си купуват техни .Защото искат качество, а не ремонти всеки ден.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ралито "Пътят на коприната" стартирало на 8 юли 2016 г. на Червения площад в Москва завърши на 24 юли 2016 г. в Пекин. Изминати са над 10 000 км.Победител е Айрат Мардеев от отбора на "КАМАЗ-Мастер". На второ място се класира Дмитрий Сотников - "КАМАЗ-Мастер". Трети остана Мартен ван ден Бринк от отбора на "Рено".
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само картинки и прототипи. Хайде, покажете една произведена и продадена зад граница, кола. По улиците гледам само "империалистически" коли.
36
3
 
5
 
! Отговори
хорошо преди 7 години
само с връзки за партийни членове и доверени друзя
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето я!!! Въйййй от кога я чакам! Ще я пуснат ли в мототехника и кога ще ми излезе вноската?
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПак си пиян...
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо никой не купува страхотните Камаз ;)Дори хърватите пуснаха супер кола, а русия още е в 11 век
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камазите отдавна изостанаха след чешките Татра на Париж-Дакар!
31
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цената не е важна, щом се чупи всеки ден.Това е руска стока, значи нулево качество!
30
1
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Най-важния въпрос-каква е цената!?Щото пробегът лесно може да се увеличи след доплащане,ама ако тая конфигурация струва едно 40 000$-много им здраве.Виж,под 20 000 си струва,дори и с тоя пробег,за из града и околностите е екстра.Лично аз съм фен на хибридите-в града на ток,извън него бензин/газ.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фестивалите за авторска песен са доста странно събитие за България и българите, но са изключително популярни в Русия. Руснаците много обичат песните на бардовете и ги разпространяват в интелигентните среди. Едни от най-обичаните бардове са Юрий Визбор, Владимир Висоцки, Булат Окуджава, Татяна и Сергей Никитини, Олег Митяев.