Рууни предпочита англичанин за треньор на националния отбор

Капитанът на "трите лъва" заяви, че новият треньор ще разполага със страхотен състав, макар това сега да не личи

© Reuters

Капитанът на "трите лъва" заяви, че новият треньор ще разполага със страхотен състав, макар това сега да не личи

Капитанът на Англия Уейн Рууни предпочита англичанин да поеме националния отбор. Според него обаче най-важното е да бъде избран най-подходящият човек за поста.


"Да водиш английския национален отбор със сигурност не е никак лесна работа. Който и да е той, ще има трудна задача. Той обаче ще разполага с много добри играчи, които могат да ни измъкнат от сегашната ситуация и да ни издигнат на по-високо ниво", коментира Рууни.


"Разбира се, по-добре да е англичанин. Но най-важното е да има качествата да води отбора и да остави своя отпечатък върху отбора. Знам едно нещо - ако аз бях следващият треньор на Англия, щях да съм много развълнуван. Може би сега е трудно да се види, но имаме страхотен състав", допълни той.




По-рано изпълнителният директор на Футболната асоциация (ФА) Мартин Глен заяви, че националността няма да е пречка за подходящия кандидат.


Глен, членът на борда на ФА Дейвид Гил и техническият директор на асоциацията Дан Ашуър са натоварени със задачата да изберат нов селекционер. Тримата планират да проведат мащабни консултации, преди да стеснят кръга от кандидати.


"Бихме искали да намерим още за първия мач от световните квалификации. Ако не успеем, имаме план за временен треньор. Не искам да говоря за имена, но изборът е доста очевиден", каза днес изпълнителният директор на ФА Мартин Глен.


Ако до мача със Словакия на 4 септември не бъде назначен постоянен селекционер, треньорът на младежкия национален отбор до 21 години Гарет Саутгейт ще води временно "трите лъва".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: