"Борусия" одобри последната оферта на "Юнайтед" за Мхитарян

Трансферът на Мхитарян изглежда въпрос на време

© Reuters

Трансферът на Мхитарян изглежда въпрос на време

Ръководството на "Манчестър юнайтед" е изпратило доста по-добра оферта за полузащитника Хенрих Мхитарян, обяви изпълнителният директор на "Борусия" (Дортмунд) Ханс Йоахим Вацке.


Германският клуб е доволен от последното предложение и почти сигурно трансферът ще се осъществи.


"Ситуацията сега е по-различна. "Юнайтед" изпрати много по-добра оферта. В понеделник подновяваме тренировки, така че през уикенда ще решим дали да приемем предложението", заяви Вацке пред сп. "Шпорт билд".




Доскоро Вацке отхвърляше идеята да продаде един от най-добрите си играчи. До края на договора на Мхитарян обаче остава само една година и клубът от Дортмунд рискува да го изпусне без пари през следващото лято.


"В подобни ситуации трябва да се обмислят много неща, преди да се вземе окончателно решение. Свързал съм се със съответните хора, ще преценим ситуацията и бордът на директорите ще реши как ще процедираме", каза още изпълнителният директор на "Борусия".


Предполага се, че "червените дяволи" ще платят около 40 милиона евро за 27-годишния играч, като сумата може да нарасне с бонусите за добро представяне. Арменският национал ще бъде второто попълнение на Жозе Моуриньо след защитника на "Виляреал" Ерик Бейли.


Според германските медии в "Борусия" вече са намерили заместник на Мхитарян, който вкара 23 гола в 51 мача във всички турнири през миналия сезон. Това е Андре Шюрле от "Волфсбург", когото "вълците" купиха от "Челси" срещу 32 млн. евро през януари 2015 г.