"Фестивал на цветовете" ще има за трети път в София този уикенд

"Фестивал на цветовете" ще има за трети път в София този уикенд

© Георги Кожухаров

Фестивал на цветовете, вдъхновен от индийската традиция Холи за замеряне с цветни бои на прах, ще се състои за трети път в София тази събота, 2 юли. Мястото е Sofia Ring Mall, а за музиката ще се грижат българските музиканти The Top Stoppers, DIA и DJ Spazum, бийтбоксърът Tino, Venzi Venz и много други. Ще има и необичайна смесица от фолклорни и хип-хоп танци с формациите The Center и "Еремия", съобщават организаторите от Coco Agency.


Празненствата Холи, известни още като "фестивали на цветовете" и "фестивали на любовта", отбелязват началото на пролетта в Индия и някои части на Азия. Участниците се замерят с цветна пудра и оцветена вода по улиците и площадите, в храмовете, посещават семейство и приятели и се опитват да ги "боядисат".


Фестивал на цветовете в София >


В западната версия, която от няколко години е популярна и у нас, посетителите се замерят с торбички с прах в розово, червено, жълто, зелено, оранжево, синьо, лилаво, златно и сребристо, които могат да бъдат закупени от организаторите.




За пръв път тази година ще да има разпръскване на цветове от въздуха с дронове и специални визуални ефекти от киноспециалистите от "Ню Бояна".


Билети за събитието могат да се закупят в мрежата на Ticketlogic в цялата странa на промоционална цена от 25 лв. (без прахове), билет от 35 лв. с включени 4 торбички цветен прах и 45 лв. с 9 торбички цветен прах. Tорбички с цветен прах ще се предлагат и на място по време на събитието.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: