Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Тръмп обещава да изтегли страната от търговски споразумения с други държави

1 коментар
Доналд Тръмп

Кандидатът за президентската номинация на американските републиканци Доналд Тръмп каза, че ако бъде избран за президент ще постави началото на нова икономическа ера в САЩ, предадоха световните агенции.

Той се зарече да възстанови милиони закрити работни места в американски заводи и да отмени споразуменията с други страни, които ще подкопаят позицията на страната като доминантен играч в глобалната икономика. Тръмп заплаши да изтегли САЩ от Северноамериканското споразумение за свободна търговия (между САЩ, Канада и Мексико) и от споразумението за Транстихоокеанско партньорство (между 12 страни от Тихоокеанския регион).

Тръмп обвини Китай за много от американските икономически неволи и обеща да постави тази страна в категорията на манипулаторите на валутните курсове, както и да наложи нови мита на водещия американски източник на внос - решение, което може да увеличи драстично цената на стоките за потребление.

Същевременно ново допитване на агенция ИПСОС и Ройтерс показва, че 45,3 процента от американските гласоподаватели подкрепят Клинтън, а за Тръмп биха гласували 34,1 процента. Това означава, че Клинтън води пред Тръмп с 14-процентна преднина. 20,5 процента от анкетираните обаче казват, че не подкрепят никого от двамата.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Nikola Nikolov
    #1

    За съжаление, в думите на този има доста голяма доза истина!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.