Google ще прави умни дрехи за лекари и пациенти

Компанията се стреми да отговори на нуждите на сектора
30 юни 2016 11:03,
1
Google ще прави умни дрехи за лекари и пациенти
Снимка: архив Reuters

Google иска да вкара интелигентни медицински престилки в света на медицината или поне това се разбира от проектът "Жакард", който е част от подразделението на интернет компанията за модерни технологии и проекти.
 
Като част от тази инициатива Google сключи партньорство с компанията за униформи Cintas, за да създава интерактивни облекла, които да са насочени специално за сектор здравеопазване, съобщава Business Insider.
 
Първият поглед върху футуристичните технологии от проекта Жакард бе миналия месец, когато компанията бе показано новото интелигентно яке на Levi's, чиято цел е да позволи на велосипедистите да контролират своите смартфони само чрез докосване на якето. Например, човек може да стисне подгъва на ръкава, за да смени песни или пък да отговори на обаждане. Масовата продажба се очаква да започне през пролетта на 2017 г.
 
Въпреки че и Google, и Cintas отказват да коментират партньорството, от екипа на проекта споделят пред Business Insider, че за дизайна на медицинското облекло ще следват същите принципи, които са приложени при якето на Levi's. То е направено, за да помогне на велосипедистите, а за сегашното партньорство ще се изследват проблемите в болниците, за да се направи подходящо облекло и за лекарите, и за пациентите.
 
За разлика от другите амбициозни проекти на интернет търсачката, тези като проекта "Жакард" имат стриктни срокове от по 2 години, в които трябва да докажат стойността си като независим бизнес или просто да бъдат прекратени. "Жакард" бе обявен май 2015 г., така че му остава още една година, за да просъществува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Да даде и акъл щее наи добре